Nechranická buchta 2017

Sportovní klub Lomazice tento víkend (19. – 20.8. 2017 ) opět pořádal tradiční Nechranickou buchtu. Některé závodníky možná odradila předpověď, která slibovala déšť a slabý vítr. V pátek se přes republiku přehnaly bouřky a přes noc na sobotu také pršelo. Naštěstí v sobotu ráno a dopoledne nebylo po dešti ani památky. Na závod přijelo 30 mládežníků ve třídě Bic Techno, 18 Raceboardů a 6 závodníků na formuli.

V sobotu před obědem se vítr rozfoukal tak, že se mohlo závodit. Foukalo od klubu ke hrázi, tedy západní směr o síle asi 5 až 6 m/s. Někdy přicházely i silnější poryvy, takže se dalo jet ve skluzu. V první sérii odjely raceboardy 3 a Bicy 2 rozjížďky. Uskutečnit rozjížďku se snažili i formuláři, ale vítr byl dosti „děravý“, takže často vypadávali ze skluzu a rozjížďka se musela rušit. V raceboardech vedl pole Petr Kučera mladší, kterému trochu chyběla silnější konkurence. U biců se asi nejlépe dařilo Martinovi Mikulcovi.

Po pauze jsme se opět vydali na vodu a ze začátku to vypadalo, že bude větru skoro přes příliš. Chvílemi dosahoval určitě přes 10 m/s a mnozí se začali připravovat a přitahovat trimování co se dalo. S prvním startem pak ale přece jenom vítr polevil a také se začal více měnit, což dokázali dobře využít někteří závodníci jako Ruda Dolejš. Na své si také konečně přišli i Funy a mohli tak odjet další rozjížďky.

Večer bylo pro všechny závodníky připraveno pohoštění ve formě dobré večeře a nápoje.

V neděli už se pouze čekalo, až zesílí vítr. Nakonec vítr přišel až po vyhlášení výsledků, jak to tak běžně bývá. Týmu z SK Lomazice  se podařilo zvládnout závod na jedničku a na vítěze čekaly hodnotné ceny.  Zde jsou uvedeni ti nejlepší, kteří dosáhli na stupínky vítězů.

Bic Techno 293

Chlapci U15+U17

  1. Martin Mikulec
  2. Jonáš Horáček
  3. Adam Nevelöš

Dívky U15+U17

  1. Kristýna Chalupníková
  2. Klára Himmelová
  3. Kateřina Švíková

Chlapci U13

  1. Tibor Nevelöš
  2. David Drda
  3. Teodor Šeliga

Dívky U13

  1. Nela Sadílková
  2. Nicol Říčanová
  3. Markéta Štěpánková

Raceboard

Absolutní pořadí

  1. Petr Kučera junior
  2. Martin Pospíšil
  3. Jiří Himmel

Veteráni

  1. Lubomír Mielec
  2. Rudolf Dolejš
  3. Petr Vrána

Nejlepší žena

Dagmar Hrubá

Fun

Absolutní pořadí

  1. Jakub Zíma
  2. Marek Raška
  3. Patrik Hrdina

Celkové výsledky

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..