Pohár Rozkoše . 7-8/6/2008

http://test.funlife.cz/cwa/images/data/photos/rozkos/336-rozkos_00.jpg O víkendu se uskutečnil další závod Českého poháru lodních tříd Rac a Fun na Rozkoši.

Počasí nám vcelku přálo, jen vítr byl dosti proměnlivý a činil problémy při rozjížďkách LT Fun z hlediska regulérnosti větrnného limitu. Závod dobře připravil Milan Sejkanič s kolektivem a tak díky za příjemně strávený víkend a ahojky na Dářku.
Jarda Vykydal.
Ještě trochu výsledkového šumu.
Rozhodčí údajně udělali chybu v páté rozjížďce třídy FUN, kdy  Karlu Lavickému nezapočítali vítězství v této  rozjížďce. Tím pádem celkově skončil šestý, místo čtvrtý.
Kromě lepšího celového umístění tak Karel přišel i o finanční odměnu 🙁
Ale tato informace je jen ze zdroje "jedna paní povídala".  Tak nevím, nebyl jsem tam. Venca

http://test.funlife.cz/cwa/images/data/photos/rozkos/2008-06-12-21-50-01.jpg http://test.funlife.cz/cwa/images/data/photos/rozkos/2008-06-12-21-51-18.jpg http://test.funlife.cz/cwa/images/data/photos/rozkos/2008-06-12-21-51-39.jpg http://test.funlife.cz/cwa/images/data/photos/rozkos/2008-06-12-21-52-14.jpg

http://test.funlife.cz/cwa/images/data/photos/rozkos/2008-06-12-21-52-36.jpg http://test.funlife.cz/cwa/images/data/photos/rozkos/2008-06-12-21-53-03.jpg http://test.funlife.cz/cwa/images/data/photos/rozkos/2008-06-12-21-53-25.jpg http://test.funlife.cz/cwa/images/data/photos/rozkos/2008-06-12-21-53-43.jpg

 

 

 

 

 

Oprava výsledků

autor: venca | vloženo: 15:27:41 17. 06. 2008 |

Ještě přidávám vysvětlení hlavního rozhodčího Zdeňka Vykydala, jak záměně ve výsledkách došlo.
Pokud máte touhu nějak reagovat, můžete přímo zde. Je nutno s však na Jibe.cz přihlásit.

13/6/2008
Smolná pátá rozjížďka LT Fun, která bohužel nebyla zavčas zrušena, pár lodí dojelo do cíle relativně na větru, ostatním vítr umřel. Výsledky rozjížďky byly brány tak jak bylo řečeno na místě po domluvě – 5 prvních, kteří dokončili, mají dojezd tak jak byl, ostatní jsou seřazeni podle průjezdu v prvním kole.
Jestli došlo k záměně čísel, tak určitě ne záměrně, je možnost že místo dojezdu lodě s číslem 130 byla zaznamenána plachta č. 3 (což by se nemuselo stát, kdyby na plachtě kolem č. 3 skutečně byla 1 a 0, ne pouze obtisk lepidla). Tím, že ostatní byli seřazeni z prvního kola, zřejmě nebyla záměna zjištěna. Každopádně reklamace měla proběhnout hned na místě, kde byla k dispozici výsledková listina. Pokud k záměně došlo, skutečné pořadí v závodu by se změnilo zřejmě prohozením 5. a 6. místa, kdy Karel Lavický by byl pátý a Filip Myška šestý, bodový rozdíl je tam 316, jak je to s finančním hodnocením pátého místa nevím, ale věřím, že se to dá gentlemansky vyřešit mezi závodníky při dalším závodu. Honza Rott (č. 3) by se prohodil s Kubou Zímou na 8. a 9. místě.
Nevím jestli by došlo k dalším drobným změnám na dalších pozicích směrem ke konci. Situaci řeším, výsledky nebyly zatím odeslány na ČSJ, protože program pro rozhodčí Race Control nesprávně vyhodnocuje shody bodů v závodu windsurfingů, čekám na aktualizaci. Za vzniklé problémy se omlouvám a věřím, že se vše brzy vyřeší (hned jak dostanu záznam z rozjížďky).
Z.V.

17/6/2008
Situace se vyjasnila, k záměně čísla skutečně došlo. Bohužel formule jsem pískal teprve podruhé a spoustu závodníků neznám, čili některá čísla a osoby se mně v hlavě nespojují dohromady, teda pro mě zůstávají rozhodující jenom čísla plachet ze zápisů z rozjížděk. Jako rozhodčí jsem tam byl sám a zjistil jsem, že pro správné rozhodování rozjížděk LT Fun je zapotřebí minimálně dvou znalých rozhodčích, kteří jsou na opačné straně tratě a sledují jen toto. Když se jela rozjížďka LT Fun samostatně, nebyl problém všechno sledovat a mít jakýsi přehled i z jednoho místa, bohužel v době té smolné rozjížďky proběhlo jedno kolo v pořádku, pak jsem pískal cíl LT Rac a než si stihl všimnout že na bílé bojce umřel vítr, tak dojeli první formule do cíle. Navíc č. 3 bylo v čele rozjížďky při vjezdu do druhého kola, takže první umístění v cíli nikomu nepřipadlo špatně.

K těm opraveným výsledkům: vznikla nakonec jenom jedna změna pořadí, jak jsem dopředu říkal prohození 5. a 6. místa, čili 5. Karel Lavický a 6. Filip Myška. Ostatní pozice zůstaly beze změny, takže přední místa (i v rámci kategorie Masters ČP) vyhodnocené a oceněné diplomy a cenami od pořadatele jsou v pořádku, pouze ta obálka za 5. místo co si formuláři rozdělují měla připadnout Karlovi místo Filipovi, to nechám na Markovi jestli to se závodníky domluví.
Z.V.

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..