Trofeo Paolo Neirotti – první závod Českého poháru třídy FUN

O víkendu proběhl na známém tréninkovém jezeře Garda závod Memoriál Paola Neirottiho, který byl prvním závodem Českého poháru pro třídu Funboard a také prvním závodem Super Cupu.

Výsledky Formula

Výsledky Slalom

Voda 8 stupňů, vzduch 15, oblačno, občas přeháňky. Přesto dost větru, na Gardě za těchto podmínek věc nevídaná. A podmínky to byly vskutku drsné. Kamínky na pláži, které bodaly do nohou při cestě na vodu, nebyly po návratu z vody vůbec cítit, nohy byly dokonale promrzlé.

Sobota začala pro mnoho závodníků z České republiky soubojem se sekretářkou pořádajícího klubu, která je nechtěla přihlásit, jelikož neměli lékařskou prohlídku. Po dlouhém boji byl dohodnut kompromis, závodníci budou počítáni do výsledků, pokud se nikomu nic nestane. Zajímavé řešení. Takový Alberto Menegati to neukecal a do závodu ho nevzali.

 

Sobota začala třemi rozjížďkami ve formuli. Vítr 8 – 10 m/s, se kterým dešÅ¥ové přeháňky trochu cvičily, ale nezastavili ho. Alespoň bylo občas výhodnější udělat na stoupačku víc obratů, systém „drtit to pod skálu, tam otočit a doufat, že to vyjde“, tentokrát nefungoval stoprocentně. Několik tuzemských borců bylo hendikepováno absencí 11 m2 plachet, které výrobce dosud nedodal. Takže používali buďto menší nebo větší rozměry, než bylo ideální, nebo případně loňské, což bylo samozřejmě nejlepší. Loňskou jedenáctku má precizně vyladěnou Honza Štěpánek, který málokdy opustil první desítku. Toty je jako vždy rychlý, ale neřadí tak často vyšší rychlost, jak jsme byli zvyklí. RoÅ¥ák vsadil také na osvědčenou loňskou plachtu a je stále lepší a i Slaďoch rozjezdil svojí North Sails na docela dobrý výkon. Potěšil i návrat RoÅ¥áka mladšího, který sice sledoval závodní pole poněkud zezadu, ale srdnatě předváděl elegantní držkopády, zejména na zaďáka. Protože je padat zvyklý, tak doufám, že ho na formuli budeme vídat i nadále.

 

Po třech formulových rozmáukách následoval slalom. Přes 50 závodníků, start všichni najednou, bójky cca 1,5 km od sebe a pouze 3 halzy. Bohužel také limit 11 uzlů, na což nejsme zvyklí. Nejsem si úplně jist, jestli se mi toto pojetí slalomu úplně zamlouvá. Kdo nemá prkno přes 130 litrů a devítku plachtu, nemá šanci. První rozjížďka ještě ušla, ikdyž z Čechů nikdo nestihl start dřív než o 15 sekund později. V dalším heatu se vítr stočil a zeslábl, vystoupat do cíle bylo tak dost problematické. Třetí byl zrušen kvůli nedostatku větru.

 

V neděli trvalo docela dlouho, než se vítr ustálil, ale potom se podařilo odjet další 3 pěkné formulové rozjížďky. Následující slalom už dost borců vypustilo, také vítr už byl značně nestabilní. Nicméně byly odjety ještě 3 rozjížďky.

 

Garda na jaře funguje prostě skvěle a jako bonus přidává cryokůru chodidel, což ve stáří jistě všichni oceníme.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..