Mistrovství ČR Viganj 2010

Dnes bylo zahájeno "Otvoreno Prvenstvo Hrvatske" neboli Otevřené Mistrovství Chorvatska a zároveň pro české závodníky Mistrovství České Republiky ve třídě formule. Závod se koná i pro třídu slalom. Jako každý rok čeští závodníci zabírají velkou část závodního pole. Podle předpovědi počasí by závodníci mohli mít dostatek větru a my pozorovatelé jim budeme držet palce ze břehu a budeme napjatí, kdo bude mistr ČR! Těšte se na další info a výsledky ze závodu.

Shlédněte předpověď větru: http://www.windguru.cz/cz/index.php?sc=22

Aktuální počasí z místa závodu: http://www.korcula.net/weather/default.htm

Fotogalerie

Foto ze závodu: http://windsurfingcze.rajce.idnes.cz/Viganj_2010_original/

Průběžné INFO o závodě (19.7.,20.7., 21.7., 22.7., 23.7., 24.7)…..

1. den 19.7.

Jakokdyby organizátoři otočili vypínačem a během pěti minut se po druhé hodině rozběhl poměrně silný mistrál kolem 7-8 metrů. V tu chvíli poklid v kempu zmizel, ti kdo ještě neměli nastrojené plachty, strojit začali a ostatní ladili tu nejlepší formu. Vítr byl poměrně poryvový a s přibývajícími hodinami slábl, avšak formulím to jelo bez větších problémů. Stavba trati chvíli trvala, ale nakonec se podařilo. Hned první rozjížďka byla pro diváky (pro oba závodníky určitě mnohem více) velice napínavá. Karel Lavický CZE-130 se téměř celá dvě kola první rozjížďky držel na prvním místě. Před poslední bójí ho dojel chorvat, který ho předjel ze čtvrtého místa a tak Karel skončil celkově na druhém místě. V další rozjížďce z čechů bodoval Jan Skřepek. Poslední čtvrtá rozjížďka končila kolem sedmé hodiny. Ze břehu jsme přesné pořadí nerozpoznali a proto čekáme až organizátoři zveřejní výsledky.

Foto

Tratě:

Výsledky po 4 rozjížďkách:

2. den 20.7.

Další poklidné ráno, dnes téměř bez větru s teplotami nad 30 stupňů. Podle vyhlášky rozhodčího dnes první předpokládaný start má být ve 12:00 a tak většina závodníků ještě pospává nebo se pomalu probouzí. Výsledky z včerejšího dne jsou již vyvěšeny. Nejlépe z čechů si zatím vede Karel Lavický celkově na 3. místě (ze 49 závodníků) následován Janem Skřepkem na místě 6. Za ním se těsně drží Lukáš Neumann, Patrik Hrdina a Jakub Zíma. Z juniorů si nejlépe vede Jakub Jelínek, který po čtyřech rozjížďkách obsadil 15. příčku. Filip Novotný zajel 37. místo a Lukáš Koblasa 43, kvůli rozbitému kloubu. Zatím všem nezbývá nic jiného než čekat jestli přijde nějaký vítr.

18:46 a vítr stále nezesílil na to, aby se dalo závodit. Závodníci měli první odpočinkový den a mohli ze vzpamatovat ze včerejšího divokého uvítacího večírku, popřípadě připravit se na další.

3.den 21.7.

12:37 a pofukuje slabý mistrál, zatím nikdo neví zda zesílí nebo ne. Jediné místo, kde se kvůli vysokým teplotám dá vydržet, je voda.

Pozdější odpoledne přineslo sice ne příliš silný mistrál, avšak formulím to stačí a jedou ve skluzu s občasnými výpadky. Rozhodčí pro dnešní den změnili traÅ¥ (místo třetí bóje brána). V této chvíli se jede třetí rozjížďka. Dnešní den sedl Martinovi Sladkému a Janu Skřepkovi. Karel Lavický, který obsazoval první příčky včera, se drží těsně za nimi. Přesné pořadí se dozvíme podle výsledků. Srážku Marka Rašky a Iva Diviše odnesla Márova formule a kvůli opravám nedojel jednu rozjížďku. Dnes nezávodilo pár českých závodníků z různých důvodů.   

18:36 odjety 3 rozjížďky. Čtvrtá rozjížďka kvůli nedostatku větru zrušena. Vypadá to, že pro dnešek je konec. V tuto chvíli budeme čekat jen na výsledky.

Fotografie přímo z vody budou zveřejňovány postupně.

Společná foto Viganj 2010

4.den 22.7.

Pro dnešní den je první přepokládaný start posunut na 11:30. Pořadatelé čekají vítr a už teď, v ranních hodinách (9:00), zde fouká poměrně silný mistrál a začínají se tvořit čepice. Všichni doufají, že vítr vydrží až do večera a že se odjede i slalom. Výsledky ze včerejšího dne jsou již zveřejněny. Karel Lavický je z čechů stále první a těsně v patách mu je Jan Skřepek. Z juniorů vede stále Jakub Jelínek, který se drží na stejném místě.

Výsledky po 7 rozjížďkách:

Vítr foukal celý den a závodníci ho využili všechen. Po dvanácté hodině startovaly formule. Odjeli čtyři rozjížďky a na předních pozicích se drží stále stejná jména. Odpoledne se jel downwind slalom, do kterého se přihlásilo 45 závodníků. Povedla se odjet pouze jedna celá série a jeden heat ze série druhé kvůli slábnoucímu větru. Výsledky slalomu budou k dispozici během dne (vítr je odfoukl).

Trať slalomu:

Výsledky po 11 rozjížďkách:

5. den 23.7.

Předpokládaný start formulí je dnes ve 12:00. Mistrál fouká již od rána, takže můžeme předpokládat, že zesílí a odjedou se další rozjížďky. Všechny fotografie ze závodů budou zveřejněny v neděli, kvůli pomalému internetovému připojení. Změna foto k dispozici:)

FOTO!

http://windsurfingcze.rajce.idnes.cz/Viganj_2010_original/

Předpokládali jsme špatně. Vítr nezesílil a formule sotva odjely jednu rozjížďku.

Výsledky slalom:

6. den 24.7.

Dnešní předpověď slibuje 9 metrů kolem druhé hodiny. Zatím fouká jugo a na stožáru visí odklad.

Předpovídaný vítr přišel o tři hodinky později, ale přišel. Foukalo okolo 9 metrů a formule odjely zbývající rozjížďky. Slalom pokračoval pouze v podobě fun race kvůli pozdní hodině případného startu. Někteří čeští závodníci závod nedokončili kvůli dřívějšímu odjezdu domů. 

Konečné výsledky:

Mistrem České Republiky se stal Karel Lavický a obhájil titul z loňské sezony. Druhé místo obsadil Jan Skřepek a na třetím místě Jan Rott. Gratulujeme!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..