Snow Big Day 2010

 Tento víkend se konal dlouho očekávaný Snow Big Day a můžeme říci, že se vydařil nejlépe za několik předchozích let. Závodilo se jak na běžkách, v klasice i bruslení, tak na snowsurfech a na své si přišli i stoupenci kitewingu a snowkitu. 

FOTOGRAFIE

Trochu slabší účast na letošním ročníku Snow Big Daye, pořádaného Láďou Ehlem, vůbec neovlivnila náladu či kvalitu závodění. Led nám letos moc nepřál, jelikož na mnoha místech byl pokryt vodou, závod na běžkách se tedy přesunul podél břehu Dářka a bruslilo se po silnici. Závodníci vydávali perfektní výkony a určitě každý se těšil na odměnu v podobě krásně propečené kýty Smile. První den byl plánovaný start závodu na běžkách v klasice ve 12:00 a taky se tak stalo. Počasí ráno nevypadalo zrovna ideálně, ale nakonec svítilo sluníčko a tak se závody staly ještě příjemnějšími. Každý se snažil jet co nejrychleji, avšak mnoho z vás ví (mnohdy i z vlastní zkušenosti), že předjet bratry Kamenských, není vůbec jednoduché. Letos se to nikomu nepodařilo a Radim Kamenský obhájil první místo, následován svým bratrem Pavlem a Petrem Kučerou mladším. Žen bylo letos v závodě méně, avšak nenechaly se zahanbit, první místo Martina Hrubá a druhé místo obsadila Jaroslava Dvořáková.Asi ve čtvrt na dvě byl stanoven start další disciplíny a tak závodníci shromažďovali dech na další závod. Radim Kamenský měl vyloženě sil nejvíce a s přehledem obsadil znovu první místo. Opět následován Pavlem Kamenským, změna byla ve třetím místě, které vybojoval Adam Horký. Ženy zastupovala v disciplíně bruslení Martina Hrubá.Druhý den nám fouklo a všichni se nadšeně vrhli do závodění na snowsurfech. Sněžení s větrem nebylo zrovna příjemné, ale závod se vydařil, byl velice napínavý a legrace bylo také dost. O první místo bojovali dva nejlepší surfeři Daniel Boďa s Markem Raškou, který dojel nakonec první a vyhrál prasečí hlavu:). Třetí místo vybojoval Adam Horký.Gratulujeme všem umístěným a děkujeme za výbornou organizaci pořadatele Ládi Ehla a práci rozhodčích. Těšíme se na další ročník Snow Big Daye a doufejme, že počasí nám bude přát alespoň jako letos, a že účast bude o něco vyšší.

Níže najdete výsledky uskutečněných závodů a ostatní informace ze závodů na stránkách http://www.fun-wind.cz/SnowBigDay2010.php

VÝSLEDKY BĚŽKY

VÝSLEDKY SNOWSURF

FOTOGRAFIE

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..