Věstonická Venuše 2010

I přes nepříliš příznivou předpověď se na první letošní Český pohár, který je zároveň i součástí série poháru Super Cup, o prošlém víkendu sjelo kolem čtyřiceti závodníků, nechyběl zástupce Slovenska – Braňo Divinec a Rakušané Horler a Pfaffenbichler.

Počasí nás vydatně potrápilo, slunné chvilky se střídaly s průtržemi mračen. Nepřineslo však stálý vítr, takže se tentokrát Formule nedostaly ke slovu, ikdyž mnoho nechybělo…

 

Třídu Raceboard vyhrál po šesti sobotních rozjížďkách Jakub Slíva z Yacht Clubu Nechranice, na druhém místě skončil loňský mistr ČR ve windsurfingu Petr Kučera z TJ Rapid Brno, třetí dojel Radim Kamenský z TJ Slavoj Český Těšín. 

Raceboard si zajel také v současnosti náš nejúspěšnější reprezentant v olympijské windsurfingové třídě RS:X Karel Lavický, který se loni umístil v závodech Světového poháru v první čtvrtině, což je pro českou reprezentaci úžasný úspěch. V současné době má nakročeno na letní olympijské hry v Londýně. „Není jisté, jestli vůbec někdo z České republiky na olympiádu pojede, takže jde hlavně o to, se na ni kvalifikovat. Snažím se trénovat a jezdím na závody do zahraničí. Normálně jezdím formule, ale protože nefoukalo, výjimečně jsem si tady na závodě zajel i třídu Race, “ řekl Karel Lavický. 

Náhradní termín Českého poháru pro třídu Formula Windsurfing byl stanoven na závod Nechranická buchta.

V neděli už byl čas pouze na to vyhrabat zapadlé obytky z bláta…

Výsledky

Fotografie

Špičkové fotografie od profesionála Martina Haleše v následujících fotogaleriích:

Fotogalerie I

Fotogalerie II

Kdo má zájem o tisk některých fotografií, kontaktujte Martina: martinhales@martinhales.com

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..