Český pohár – slalom II. – výsledky

Předpověď, která slibovala vítr na páteční den,  visela na windguru celý týden. Výrazně se zmenšila až v pátek ráno, kdy už závod ve slalomu odvolat nešlo. Přesto se dostavilo 13 závodníků, kteří až do 11. hodiny sledovali nehybnou hladinu Nechranické přehrady. V 11 však někdo pootočil knoflíkem a pustil vítr. Ne sice naplno, ale tak, že jezdit se jakžtakž dalo. Protože větru už nikdo nevěřil, začala rozhodčí Petra Altmannová stavět traÅ¥ až poté, co se rozfoukalo, což byla ale její jediná chyba za celý den…..

VÝSLEDKY

FOTO

FOTO II

Byl použit osvědčený systém 2 bójí s tím, že si závodník může vybrat, kterou bude točit. TraÅ¥ byla postavena velmi dobře a kromě jedné rozjížďky, která byla zrušena, protože se vítr stočil snad o 90°, nikdy nebyl problém tratí projet.

Vzhledem k počtu závodníků samozřejmě startovali všichni najednou a už od první rozjížďky dokazoval Tomáš Malina, že se na světových pohárech něco naučil. Získával především na perfektně projetých halzách, kdy se téměř nikdy u bóje nezastavil, což bylo ve slabém větru nejdůležitější. Občas ho dokázal pozlobit pouze Toty, když mu vyšel start a první šlák, ale na bóji musel vždy kapitulovat. Tomáš nakonec vyhrál všech šest rozjížděk a stal se tak vítězem letošního prvního poháru ve slalomu. Na druhém místě se umístil Marek Raška před Kubou Zímou na místě třetím. Honza Štěpánek, přestože před startem zlomil stěžeň ve své největší plachtě, skončil nakonec čtvrtý. Za zmínku stojí páté místo Čáryfuka, jenž se svým AHD v barvách taxislužby dokázal jet ve skluzu i v naprostém bezvětří.

Foukalo vcelku dost málo, snad jen 2 rozjížďky z celkových šesti se odjely ve slušném větru. Kdo neměl široké prkno a plachtu větší než 8 m/s, neměl bohužel šanci. Přesto si všichni zaslouží poděkování za trpělivost, i když museli třeba část rozjížďky odbrodit, nikdo se nijak zvlášÅ¥ nevztekal a nenadával. Těžké váhy měly samozřejmě značnou nevýhodu, ale až bude foukat, tak se karta zase otočí. Nicméně snad nikdo neodjel ze závodu úplně otráven. Nacvičili jsme si i starty, protože na šest dojetých rozjížděk jich byl asi stejný počet zrušen.

Rád bych tímto poděkoval všem závodníkům, kteří se dostavili i přes ne zcela příznivou předpoveď. Dále patří velký dík Petře Altmannové, která se se svou premiérou slalomové rozhodčí vypořádala se ctí, potom Tomášovi Altmannovi za jeho organizační schopnosti, bez něj bychom neměli člun a ani člunaře Michala Horinu, kterému tímto také velmi děkuji za profesionální práci a super fotky.

Je vždy těžké rozhodnout se , jestli v ne zcela jednoznačné předpovědi závod uspořádat, ale tohoto pátečního snad nebudeme litovat. A příště bude foukat určitě líp!

Marek Raška
ředitel závodu

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..