Pohár Vysočiny 2013

Vitezove Od sezóny 2013 se na Velkém Dářku pojede jen jeden závod pro windsurfery. Tradiční druhý závod převzal sousední klub WCVD, aby se vyhovělo přání mnoha surferům, kteří se na VD rádi zdržují a využívají okolní cykloterény. Jenže i letos jsou oba závody postiženy střetem s jinými závody v zahraničí.

Navíc předpověď počasí zejména na sobotu přispěla k tomu, že na Pohár Vysočiny se přihlásilo jen 13 závodníků. Sobota 8. června – téměř celý den zrcadlo. Čekalo se aspoň na ty 3-4 m/s až do 17. hodiny. Komise a závodníci vyjeli na vodu, byl to ale jen poslední záchvěv severního větru před postupnou změnou na východní, až nakonec vítr utichl.
Nedělní předpověď počasí byla nadějná a vyplnila se. JV vítr 4-6 m/s, s poryvy až 9 m/s, umožnil odstartování pěti pohodových rozjížděk.
Letošní závodní pole bylo zastoupeno nejvíce nejstarší divizí – Super Veteran. Pouze u nich se kromě  absolutního pořadí mohlo přistoupit k vyhodnocení.  Připomeňme jen jejich definici zařazení do divize Super Veteran:  muž, který dosáhl k 31.12.2012 věku 65 let, nebo žena 60 let. Kdy se bude vymýšlet ještě další divize pro naše věčně mladé veterány???

Absolutní pořadí v závodu LT RAC:
1. Kučera Petr jun., Rapid Brno
2. Kamenský Radim, YCVD
3. Král Jiří, Hornická TJ Odra

Pořadí v závodu LT RAC v divizi Super Veteran:
1. Kučera Petr st., Rapid Brno
2. Koblasa Stanislav, Lokomotiva Cheb
3. Raška Zdeněk, TJ Baník Karviná

 

Výsledky

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..