Věstonická Venuše 2014

FUN Na startu závodu Věstonická Venuše se v sobotu 17.5. 2014 i přes nepříliš optimistickou předpověď počasí sešlo celkem 14 závodníků třídy raceboard a 12 ve třídě FUN. Všichni očekávali hlavně déšÅ¥, ale nakonec ho při závodění nebylo tolik. Vítr foukal ze severozápadu a dosahoval rychlosti zhruba 5-7 m/s. Podmínky byly na hranici skluzu, někdy lepší, jindy horší.

Umožnilo to start také formulářům. Rozjížďky probíhaly poměrně rychle za sebou, takže jsme nemuseli dlouho čekat. V pauze po dojezdu jsme se mohli kochat pohledem na hladkou jízdu Michala Diviše na foileru s kitem.

V sobotu se odjelo celkem 6 rozjížděk. Po dojetí jsme se mohli občerstvit pivem zdarma, které nám nachystali pořadatelé.

V neděli byl vypsán start první rozjížďky na 10:00. S větrem to však nevypadalo příliš dobře, někteří závodníci pak otáleli s vyjetím na vodu a taky na to doplatili. Ze začátku byl JV vítr okolo 3 m/s, ale později zesílil až bylo možné jezdit ve skluzu. Po druhé nedělní rozjížďce se k raceboardům přidali i formule. Nakonec obě třídy odjely všech 9 vypsaných rozjížděk, což se nestává příliš často.

V celkovém umístění v RAC se na stupínky dostali 1. Petr Kučera jun., 2. Jakub Slíva a 3. Radim Kamenský. V kategorii RAC Veteran pak zvítězil Luboš Mielec, druhý byl Petr Vrána a jako třetí skončil Petr Kučera sen. Ve třídě FUN se nejlépe dařilo Jakubovi Zímovi. Za ním pak dojel Patrik Hrdina a Lukáš Neumann. 

Nezbývá než poděkovat organizátorům z YC Dyje Břeclav za dobře připravený závod a budeme se těšit opět na setkání v září.

Výsledky FUN

Výsledky RAC

Fotogalerie

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..