Veteran Cup 2014

Veteran V sobotu 28.6.2014 přijelo na Brněnskou přehradu změřit svoje síly celkem 13 závodníků a 2 závodnice. Počasí bylo velmi příjemné – teplo a dostatek větru z jihu, který umožňoval občas jízdu ve skluzu. Na počátku byla 1. rozjížďka odložena, protože se čekalo na lepší podmínky, ale pak se odjely 4 rozjížďky nonstop. Při jízdě na stoupačku byli někteří závodníci zaskočeni změnami větru, ale to je pro Brno naprosto běžný stav.
Po delší pauze se po 16. hodině odpoledne startovaly další 2 rojížďky. Větrné podmínky se pak stále zlepšovaly až k síle kolem 10 m/s. Rozhodčí chtěli uskutečnit ještě jednu rozjížďku, ale po krátkém hlasování od tohoto záměru upustili (většina měla ruce vytahané jako orangutan). Na neděli tak zbyly dvě rozjížďky.
V pozdním odpoledni a na večer si mohli všichni užít tradiční pohostinnosti klubu Rapid. Díky sponzorům bylo zajištěno pivo, špekáčky, různé slané a sladké dobroty a také bar s koktejly. Večer byl proložen také krátkým promítáním fotografií a videa ze závodů.
V neděli jsme se probudili do flautového počasí, které trvalo celé dopoledne. V 10 hodin byl vyvěšen odklad a nakonec se na vodu nevyjelo, takže se před 13. hodinou mohly vyhlásit výsledky.

Kategorie Grand Masters:

  1. Petr Vrána
  2. Martin Pospíšil
  3. Lubomír Mielec

Kategorie Super Veteran:

  1. Petr Kučera sen.
  2. Stanislav Koblasa
  3. Oldřich Straček

Absolutní pořadí:

  1. Radim Kamenský
  2. Petr Kučera jun.
  3. Jiří Král

Fotogalerie

Výsledky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..