Moravský Pohár 1 – 2015

V sobotu 2.5.2015 se konal první závod Moravského regionálního poháru ve třídě raceboard. Těrlicko uvítalo závodníky chladnějším počasím, ale naštěstí nepršelo a pokud se dá porovnávat s předchozími ročníky – už bylo i hůř.

Vál mírný vítr o rychlosti 4-5 m/s. Občas měl vítr výpadky, ale na druhou stranu se jistým lehčím jedincům podařilo dostat prkno do skluzu. První tři rozjížďky se jely nonstop. Po krátké pauze na občerstvení se odstartovaly další dvě rozjížďky. Na konci už vítr polevoval, takže došlo i na pumping a lovení posledních zbytků větru.
Po rozjížďkách nám Jirka a Klára Královi přichystali výborné pohoštění na grilu. Bylo možné ochutnat různé druhy masa, klobásy a jitrnice. Nechybělo ani dobré pivo, které dodal Zdeněk Raška k příležitosti překročení věku 70 let. Zábava večer pokračovala za doprovodu dobré hudby v podání místních borců (2x kytara, 1x housle, 1x foukací harmonika, chřestítka a proměnlivé množství hlasového doprovodu).
Druhý den v neděli jsme se probudili do krásného slunečného rána. Což mělo jedinou nevýhodu – na vodě zavládla flauta, občas přerušovaná slabými poryvy větru různých směrů. Pořadatelé moudře usoudili, že za těchto podmínek nemá cenu dále závodit a po poledni byly vyhlášeny celkové výsledky.
Je třeba zvlášÅ¥ poděkovat všem pořadatelům a organizátorům závodu, který probíhal hladce a v přátelské atmosféře. Další dík patří všem sponzorům. Maso na gril, které nám tak chutnalo, dodaly Beskydské uzeniny Chodura. O naše žaludky se staral Jirka Král s Klárou a zahánět žízeň nám pomáhalo pivo od Zdeňka Rašky.

Výsledky

Výsledky ČSJ

Fotogalerie

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..