Pohár D.I.M. 2015

dim Na Bezdrevu se v sobotu 16.5.2015 sešlo na závod Pohár DIM celkem 12 účastníků. Nově se přihlásili také Šplíchalovi na hybridech (Bic Techno a Starboard). Jejich účast byla spíše o sbírání zkušeností a tréninku na vodě.

 

V sobotu nás překvapilo doslova letní počasí, které vyzývalo k opalování. Ačkoli jsme si mohli užívat vysokých teplot v plavkách, tak s větrem to bylo bohužel trochu slabší – jeho rychlost se blížila nule. Okolo 16:00 se začínaly objevovat mraky a před 17:00 hodinou jsme s přicházejícím větrem vyrazili na vodu. Vítr vál ze západu o síle 5-6 m/s, občas i více. To umožnilo odstartovat celkem 3 slušné rozjížďky.
Na konci dne byl pro závodníky uchystán slavnostní raut díky štědrému sponzorovi – firmě DIM. Všichni si na vybraných pochoutkách pošmakovali. Večer nechyběla ani kulturní vložka. O hudební produkci se postaral Pepa König s Láďou Švecem hrou na kytary a Jirka Špíchal skvěle hrál na foukací harmoniku.
V neděli dopoledne se sice ochladilo, ale také přišel silnější vítr. V 10:00 se konala první rozjížďka dne za větru okolo 5-6 m/s. TraÅ¥ byla o něco delší a při změnách větru si někteří surfeři připadali trochu jako převozníci. V dalších rozjížďkách naštěstí vítr zesílil a ustálil se, takže chvílemi naměřili kolem 10 m/s. Díky tomuto foukavému počasí se v neděli podařilo odjet celkem 4 rozjížďky non-stop.
Odpoledne proběhlo vyhlášení vítězů. První tři závodníci obdržely poháry a pěkné ceny. Na 1. místě dojel se samými jedničkami Radim Kamenský, na paty mu šlapal Pepa König a na třetím místě dojel Pavel Hrubý. Nezbývá než poděkovat všem organizátorům a sponzorovi závodu firmě DIM za velmi podařený závod a budeme se těšit na další ročník.

Další fotografie ze závodu najdete v blízké době (cca 14 dní) na nových stránkách klubu ycdim.cz .

Výsledky RAC

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..