Pohár Rozkoše 2015

O víkendu 23.-24.5.2015 proběhl závod Pohár Rozkoše. V kempu u Milana se sešlo celkem 17 závodníků ve třídě Raceboard a 11 ve třídě Fun. Mnohé přilákala dobrá větrná předpověď i když měla být zima.

Větrná předpověď se vyplnila. Dopoledne foukal vítr ze severovýchodu o rychlosti cca 8 m/s s nárazy okolo 10m/s. V těchto podmínkách se odjely tři rozjížďky non stop. Poté následovala pauza pro nasbírání dalších sil a odpoledne byly naplánovány další dvě rozjížďky. Vítr ještě více zesílil – v nárazech až 13 m/s. V těchto náročných podmínkách se počet závodníků, kteří byly schopni dojet (navíc v 10 minutovém cílovém limitu), značně zmenšil. Rozjížďky v silném větru i přes poměrně dlouhou traÅ¥ trvaly okolo 20 minut. Po 16:00 hodině bylo dokončeno 5 rozjížděk a myslím, že většina závodníků byla ráda, že další 3 rozjížďky byly plánovány až na neděli.

V neděli byl vítr již slabší. Okolo 10. hodiny to vypadalo na skluzové podmínky, ale pak vítr zeslábl. Oproti sobotě svítilo krásně sluníčko. Občas přicházely silnější poryvy větru, takže to byla trochu loterie. V těchto podmínkách raceaboardy odjely další tři rozjížďky a formule po několika startech a přerušeních nakonec odkroutily další dvě rozjížďky.

Závod celkově probíhal jako "na drátkách" díky organizátorům a hlavnímu rozhodčímu Ivanovi Žákovi. Dík patří taky sponzorům – pivovaru Primátor a Vella Náchod.

 Výsledky

Fotogalerie

Fotogalerie Facebook

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..