Starobrno Cup 2015

Starobrnocup O víkendu 9.-10.května se pořádal na Brněnské přehradě závod Starobrno Cup, jehož organizátorem byl klub Rapid Brno. Na start závodu se přihlásilo celkem 13 závodníků ve třídě Raceboard, z toho byly dvě závodnice a jeden "zahraniční" závodník ze Slovenska. 

 

Počasí závodění celkem přálo, vál mírný vítr okolo 4-5 m/s ze severozápadu. V sobotu odpoledne se tak závodníkům podařilo odjet celkem 3 rozjížďky. K večeru vítr zeslábl, takže rozhodčí odložili další rozjížďky na následující den.

Večer uchystali organizátoři závodníkům pohoštění v podobě opékaných klobás různých druhů a také sladké i slané pečivo z domácí produkce. Opékání se obětavě věnoval Roman Hrubý, i přes to, že se přehnalo několik dešÅ¥ových přeháněk. K tomu všemu teklo pivo zdarma  a to díky sponzorů.

V neděli byla předpověď větru slibnější a po 10:00 hodině opravdu foukal solidní vítr o síle až 10 m/s. Závodit se začalo o něco později, když už vítr bohužel polevil. I tak byly podmínky ze začátku skluzové, později vítr vypadával, jak je na Brně běžné a potrápil tak nejednoho závodníka. Nakonec se odjely další 4 rozjížďky.

V celkovém pořadí zvítězil Petr Kučera junior, následovaný Radimem Kamenským. Na třetím místě dojel Marcel Heško ze Slovenska. Všichni závodnící dostali drobné ceny a malý dárek od pivovaru Heineken, a.s.,pivovar Starobrno, který byl hlavním sponzorem závodu. Dalším sponzorem byl Roman Hrubý. Pořadatelům se povedl opět další závod a doufejme, že příště vyladí i drobné chybky.

Fotogalerie

Výsledky RAC

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..