Věstonická Venuše 2015

 Na závod Věstonická Venuše, který se konal v termínu 30.-31.5. 2015, přijelo 17 účastníků ve třídě Raceboard a 11 ve třídě Fun. Ze začátku se chvíli čekalo, až přijde vítr. Ten přišel po poledni z méně obvyklého směru – od jihu, takže foukalo od kopce o síle 4-5 m/s.

Slabší větrné podmínky umožnily start pouze ve třídě Raceboard. Směr větru byl proměnlivý, takže byl občas oříšek vybrat si to správné křídlo. TraÅ¥ byla spíše kratší, takže nebyla nouze o těsné souboje v cíli. Po třetí rozjížďce začal vát silnější vítr a tak mohly startovat i formule. Na neděli byla předpověď slabá, takže se závodní komise snažila odjet pokud možno co nejvíce rozjížděk. V páté rozjížďce se ze západu začala natahovat bouřková mračna. Při dojezdu do cíle pak přišla metelice, která všechny smetla.

Po bouřce raceboardy odjely na břeh. Rozhodčí museli přestavět traÅ¥, protože se vítr zcela otočil. Funy provedly ještě několik startů, ale již se nepodařilo odjet další celou rozjížďku.

V neděli se vyplnila předpověď a už jsme na vodu nevyjeli. Po 13:00 hodině byl závod ukončen a o něco později byli vyhlášeni vítězové jednotlivých kategorií. Závodníci obdržely ceny v podobě kvalitních vín ze zdejších vinic. Závod probíhal celkově velmi dobře, za což patří velký dík organizátorům z YC Dyje Břeclav.

Fotogalerie

Výsledky:

FUN

RAC

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..