24 hodin Velkého Dářka 2015

24h Uprostřed prázdnin se v termínu 1.-2.8.2015 tradičně pořádal dálkový vytrvalostní závod 24 hodin Velkého Dářka. Tento rok se konal již 10. ročník. Organizace se ujali členové Yacht Clubu Velké Dářko. Do závodu se přihlásilo celkem 11 závodníků a závodnic. K 9-ti zájemcům o udržení drsných rukou a puchýřů se tentokráte přidali i dva účastníci ze Slovenska.

V sobotu po 11 hodině proběhl nástup a rozprava k průběhu závodu a ve 12 hodin již následoval start. Závodníky ze začátku čekaly náročné podmínky v podobě nárazového větru z jihovýchodu o síle až 12 m/s. Počasí bylo naštěstí slunečné, později se vítr zklidnil a k večeru postupně utichl, takže se se závoděním končilo po 18-té hodině.

V neděli byla z rána flauta, takže se startovalo až v 9:30, kdy se vítr rozběhl opět z jihovýchodu a měl rychlost asi 4 m/s. Obloha byla sice zatažená, ale pro závodění bylo příjemně teplo. Vítr chvílemi zesiloval až na 6 m/s a dalo se jet i ve skluzu.

Odpoledne byly vyhlášeny výsledky. Nejvíce kol najezdil Radim Kamenský – celkem 31, což odpovídá ujeté vzdálenosti cca 150 km. Na druhé místě ho následoval Martin Pospíšil a třetí příčku získal Luboš Mielec. Všichni závodníci dostali ručně vyrobenou cenu na upomínku. Speciální ohodnocení získali i závodníci na čtvrtém a posledním místě – brambory a houby s octem. Děkujeme organizátorům za povedený závod a těšíme se na další ročník, který bude možná probíhat v novém formátu.

Výsledky

Fotogalerie

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..