Nechranická buchta 2015

nastup Na Nechranicích se v sobotu 22. srpna 2015 sešlo větší množství závodníků než loni. Řady windsurferů doplnili mladí závodníci ze třídy Bic Techno 293. Celkem se na nástupu sešlo 23 raceboardistů, 18 závodníků Techno a 4 formuláři (kteří se v neděli rozrostli o další 4).

V sobotu vládlo slunečné počasí a vál slabý vítr z východních směrů. Zpočátku musely být rozjížďky odloženy. Odpoledne se vítr trochu zlepšil a začalo foukat proměnlivě od 3 do 5 m/s. Směr větru se měnil a tak byla jízda na stoupačku pro mnohé rébusem. Podmínky nebyly vždy ideální, takže jedna rozjížďka byla přerušena před koncem prvního kola a další hned po startu. I tak se závodní komisi podařilo uspořádat 3 odjeté rozjížďky pro třídu Bic a Raceboard.

V neděli dopoledne bylo větru o trochu více. Po 12-té hodině se začalo více rozfoukávat a poryvy umožnili i jízdu ve skluzu. Mládežníci odjely další 3 rozjížďky a poté je rozhodčí poslali odpočívat na břeh. Raceboardy odjely ještě jednu rozjížďku navíc, která se dala jet většinou ve skluzu. Vítr pak začal ještě více zesilovat a na start konečně mohli dorazit i formuláři. Celkem se jim odpoledne podařilo odjet 4 rozjížďky.

Ve třídě Bic vyhrál Jonáš Horáček a následoval ho Petr Čech (oba z TJ Delfín Jablonec). Na třetím místě skončil Martin Mikulec z TJ Rapid Brno, který první den vedl, ale v neděli už se mu místo nepodařilo udržet.

V raceboardech kraloval závodnímu poli Radim Kamenský z YC Velké Dářko, kterému slabší větry prostě jdou lépe než ostatním. Na druhém místě skončil Petr Kučera z Rapidu Brno a třetí příčku obsadil Jakub Slíva z YC Nechranice.

První místo ve třídě Fun obsadil Jakub Zíma. Za ním těsně dojel Martin Sladký (měl stejný počet tresných bodů). O další bodík skončil na třetím místě Milan Kir z Identity WS Club.

Vítězové byli obdarováni hodnotnými cenami díky sponzorům – firmám ČEZ a Autocont. Ani ostatní nepřišli zkrátka a dostali tradiční buchtu dle vlastního výběru (tvaroh/povidla). Děkujeme všem organizátorům za povedený závod a budeme se těšit na další ročník.

Fotogalerie

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..