Moravský pohár I

Na Těrlicku proběhl o víkendu 30.4.-1.5.2016 první závod Moravského regionálního poháru. Přihlásilo se celkem 9 závodníků ve třídě Raceboard. Počasí bylo na rozdíl od předchozího mrazivého víkendu mnohem teplejší a slunečné. Vítr vál ze severovýchodu a byl tedy chladnější. Odpoledne se po ustálení větru začalo závodit. První dvě rozjížďky byly trochu „ušmudlané“, protože občas přestávalo foukat. Později však začlo foukat lépe a celkem se v sobotu odjely čtyři rozjížďky.

Navečer bylo připraveno pro účastníky závodu pohoštění s opékanou šunkou, o které se postarala celá rodina Jirky Krále ve spolupráci s dalším sponzorem – Beskydské uzeniny Chodura.

V neděli dopoledne se začalo závodit po půl jedenácté, kdy se vítr zvedl na sílu 5 m/s. Vítr občas zesiloval a tak si závodníci mohli užít jízdy ve skluzu. Na vodě se odehrávaly souboje mezi favority Radimem Kamenským a Petrem Kučerou ml. Díky změnám větru nebyla nouze o zajímavé okamžiky i na dalších pozicích.  Nakonec se celkově odjelo 9 rozjížděk. Díky poslední rozhodující rozjížďce zvítězil Petr Kučera, na 2. místě skončil Radim Kamenský a na 3. Jiří Král.  Pro vítěze pořadatelé zajistili pěkné ceny od sponzorů, kterými bylo město Karviná, firma Slim – Libor Šebesta, Jiří Král a Beskydské uzeniny Chodura. Poděkování patří všem pořadatelům a řediteli závodu Zdeňkovi Raškovi, kteří nám poskytovali příjemné zázemí.

Výsledky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..