Czech Supercup 2019

Tuto sezónu začala série Supercup prvním závodem v Česku na Nových Mlýnech v termínu od 11. do 12. května 2019. Na závod dorazili závodníci z různých končin než bývá obvyklé. Mimo Čechů, Slováků a Maďarů přijeli také zástupci z Německa, Moldavska a Lotyšska. Důvodem bylo nadcházející Mistrovství Evropy, takže toho někteří využili k poznávání terénu. Celkově se přihlásilo 43 raceboardů, 29 mladých v Bic Techno, 6 ve třídě RS:X a dalších 6 jelo na formuli.

V sobotu se síla a směr větru měnily z hodiny na hodinu. Nejdříve se čekalo, až vítr zesílí. Poté byly provedeny asi dva starty, ale jeden byl zrušen kvůli utržené bójce a při druhém bylo vyvěšeno všeobecné odvolání, protože bylo příliš mnoho závodníků přes čáru. Nakonec se vítr stočil natolik, že se musela zcela přestavit trať. Na novém místě se konečně podařilo odjet celou rozjížďku za větru okolo 5 – 6 m/s. Ke konci již vítr opět slábl a třída Bic tak musela druhé kolo doslova odpumpovat. Poté komise rozhodla o odjezdu na břeh. Tam jsme vyčkávali na další vítr. V pozdní odpoledne sice přišla slabá bríza, ale směr se měnil, takže se již nestartovalo. Večer byli aspoň dospělí závodníci odměněni pivem zdarma.

V neděli se zamračilo, ochladilo a předpověď slibovala silnější vítr. Na začátku byl však vítr spíše slabší okolo 3 – 5 m/s. V těchto podmínkách se odjely první dvě rozjížďky (ve druhé začal vítr mírně zesilovat). Po přestávce se jely další dvě rozjížďky ve skluzových podmínkách a na své si přišli vyznavači silnějších větrů. Na řadu přišly také rozjížďky pro formule, kde je od letoška možné jezdit také na foilech.

Jak se nakonec umístili závodníci, můžete zjistit na tomto odkazu:

Výsledky závodu

Foto: Pavel Kamenský, Honza Štěpánek

1 komentář u „Czech Supercup 2019“

  1. Všechno v pohodě, jen bych měl poznámku k rozhodčím. Vůbec se mi nelíbí, že pokud se zruší start třídy, třeba jako v tomto případě u třídy RAC, třída startuje znovu a ostatní třídy dál čekají a čekají. To je problém startovat ostatní třídy a třídu se zrušeným startem startovat nakonec? Pak by si dali pánové větší pozor aby nebyli přes čáru. A neargumentujte prosím tím, že by se pak míchaly třídy mezi sebou na vodě, stejně se všichni potkáváme.

    Odpovědět

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..