Pohár Vysočiny 2019

Na Velkém Dářku se ve dnech 15. a 16. června 2019 konal tradiční závod pro třídu Raceboard a Bic Techno 293. Pro Raceboard to byl pohárový závod a přihlásilo se 14 závodníků. Pro Bicy byl závod vypsán jako Moravský regionální pohár a zúčastnilo se 15 mládežníků.

V sobotu bylo teplé a slunečné počasí a vál vítr z jihovýchodu o rychlosti 6 – 8 m/s takže byly podmínky příhodné pro skluz. Poryvy větru se často měnily zvláště u návětrné bójky. Závodní komise se snažila odjet co nejvíce rozjížděk najednou, protože se odpoledne měly podmínky změnit a také tomu tak bylo. Raceboardy odjely 4 a Bicy 3 rozjížďky nonstop. Po návratu na břeh se vítr zklidnil a měnil různě směr, takže se již žádná další rozjížďka nejela.

V neděli se ochladilo a vítr se otočil na severozápad. První start měl být v 10 hodin, ale byl odložen, protože byl vítr nestálý. Později se přece jen stabilně rozfoukalo a odjela se nejdříve jedna rozjížďka. Při startu druhé rozjížďky ale na hladinu padla taková mlha, že by se dala krájet a bylo vidět sotva na 15 metrů. Takže se vyvěsil odklad a na břehu jsme čekali asi další hodinu, než se mlha rozpustila a mohlo se znovu závodit. Ve větrných podmínkách okolo 5 – 7 m/s se úspěšně dokončily další rozjížďky.

Po 15. hodině odpoledne se mohlo provést vyhlášení vítězů. Komu se podařilo dostat na stupně vítězů si můžete prohlédnout na následujících fotografiích.

Celkové výsledky

U13
Bic Techno – U13 – 1. Alexandra Lojínová, 2. Jan Kříž, 3. Zuzana Tlapáková
U15
Bic Techno – U15 dívky – 1. Nela Sadílková, 2. Kristýna Chalupníková, 3. Nicol Říčanová
U15 - hoši
Bic Techno – U15 hoši – 1. Michal Rais, 2. Vojtěch Tlapák, 3. Radim Hasman
U17
Bic Techno – U17 – 1. Lukáš Diviš
Raceboard
Raceboard – 1. Petr Kučera junior, 2. Jan Skřepek, 3. Radim Kamenský
Raceboard - Veteran
Raceboard – Veteráni – 1. Luboš Mielec, 2. Petr Vrána, 3. Petr Kučera senior

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..