Veteran Cup 2019

Na Brněnské přehradě byl na 22. června 2019 naplánován další závod Moravského regionálního poháru. Na vodě se v rozjížďkách utkalo celkem 13 Raceboardů a 15 mladých závodníků na Bic Techno.

V sobotu na přehradě foukal vítr ze severovýchodu, což nebyl vůbec dobrý směr, protože to je napříč přehrady. Na trati přicházely poryvy z různých směrů a občas přišlo i nějaké to nechtěné koupání. V těchto nervydrásajících podmínkách odjely raceboardy tři rozjížďky a bicy pouze dvě. Pak následovala pauza, protože vítr částečně polevil a také měnil směr. Později odpoledne se zatáhlo, začalo foukat stabilněji a tak se vyrazilo znovu na vodu. Přišel ale silnější vítr z bouřky a sfouknul mnoho závodníků do vody. Některé menší začínající závodníky bylo potřeba zachránit, takže se již nepodařilo odstartovat další rozjížďky. Ale aspoň jsme si chvíli zajezdili ve skluzu jen tak pro radost.

Večer byla připravena pečená kýta od narozeninových oslavenců – Jirky Krále a Pavla Kamenského. A nechyběly ani výborné buchty domácí produkce.

V neděli vál opět vítr ze severovýchodu, ale možná o trochu silněji než v sobotu, protože bylo možné chvílemi jezdit ve skluzu. Obě lodní třídy odjely další 2 rozjížďky. Najít tu správnou trasu k návětrné bójce byl občas oříšek.

Nakonec proběhlo vyhlášení vítězů, ze kterého si každý odnesl aspoň nějakou drobnost. Komu se nejlépe dařilo si můžete prohlédnout na následujících fotografiích. Někteří mladší závodníci zůstali na navazující soustředění, které bude probíhat celý následující týden.

Celkové výsledky

Raceboard Veteráni – 1. Petr Kučera senior, 2. Petr Vrána, 3. Ladislav Štrambach, 4. Lubomír Mielec
Raceboard – 1. Radim Kamenský, 2. Petr Kučera junior, 3. Jiří Král
Raceboard ženy – Markéta Vránová
Bic Techno U17 dívky – 1. Kateřina Altmannová, 2. Barbora Švíková
Bic Techno U17 hoši – 1. Lukáš Diviš
Bic Techno U15 dívky – 1. Kristýna Chalupníková, 2. Nicol Říčanová, 3. Markéta Štěpánková, 4. Klára Samcová
Bic Techno U15 hoši – 1. Radim Hasman, 2. Šimon Skřepek
Bic Techno U13 hoši – 1. Teodor Šeliga, 2. Štěpán Loužek
Bic Techno U13 dívky – 1. Ema Myšková

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..