Supercup Slovensko 2019

O víkendu od 14. do 15. září 2019 se konal poslední závod série Supercup, tentokráte na Slovensku na Domaše. Na závod dorazilo poněkud menší množství závodníků než se čekalo. V raceboardech přijelo 25 závodníků a v Bic Techno bylo pouze 11 účastníků. Hlavně v sobotu však bylo hodně větru (prý to stálo hodně peněz).

První den závodu se odjely 3 rozjížďky nonstop ve velice dobrých skluzových podmínkách. Foukalo podél přehrady okolo 8 m/s, v nárazech i více. Po více než hodinové přestávce se ještě odjela dálková plavba, takže si všichni mohli prohlédnout okolí až ke vzdáleným kostelíkům na břehu. Na špici závodního pole raceboardů se držel samozřejmě Patrik Pollák, kterého občas střídal Radim Kamenský a na stoupačce dálkové plavby exceloval Martin Potucký. Mezi Bicy se nejlépe dařilo Kristýně Piňosové, která si i přes drobné zabloudění na horní bójku držela celkové první místo.

V neděli dopoledne již vál jen slabý proměnlivý vítr. Odpoledne se vítr ustálil a trochu zesílil. Na vodu už ale vyrazily pouze Bicy a tak si mohli vylepšit pořadí menší závodníci, kteří v sobotu silný vítr nezvládali.

Na závěr byli vyhlášeni vítězové závodu a také celé série roku 2019. Bylo připraveno mnoho cen pro každou kategorii. Škoda, že na stupních chybělo mnoho závodníků. Nemusí se však bát, že o ceny přijdou – budou jim předány na tradičním prosincovém večírku s vyhlášením sezóny.

Poděkování patří také celému orgnizačnímu týmu, který se staral nejen o bezchybný průběh rozjížděk na vodě, ale také o blaho závodníků na břehu. Všichni dostali tričko a tašku s drobným občerstvením a v sobotu večer byl přichystán dobrý guláš. Doufejme, že tento článek naláká příště více účastníků do této pěkné i když vzdálené lokality.

Celkové výsledky

Celkové pořadí Supercup 2019:

Raceboard – 1. Patrik Pollák, 2. Radim Kamenský, 3. Martin Potucký
Bic Techno – 1. Kristýna Piňosová, 2. Matej Štefaničiak, 3. Ondrej Szitás
Supercup 2019 Raceboard – 1. Patrik Pollák, 2. Radim Kamenský, 3. Peter Velebír
Supercup 2019 Bic Techno U17 – 1. Kristýna Piňosová, 2. Brúnó Negyeliczky, 3. Ondrej Szitás

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..