Věstonická Venuše 2020

Na první závod sezóny, Věstonickou Venuši, která se konala 16. – 17. května 2020, dorazilo jenom menší množství závodníků, než bývá obvyklé. Buď za to mohly obavy z COVID, omezení v zázemí nebo jenom špatná větrná předpověď. Celkem přijelo jen 8 raceboardů a 22 mládežníků v Bic Techno.

V sobotu nás na Pálavě přivítalo sluníčko, modrá obloha, ale bohužel také skoro bezvětrné počasí. Jenom navečer začala foukat slabá bríza a závodní komisi se podařilo uskutečnit dvě rozjížďky pro Bic. Druhá rozjížďka byla pro velmi slabý vítr zkrácena na horní bójce. Bicy na břeh dopumpovali nebo dopádlovali v úplném bezvětří.

Na neděli mělo podle předpovědi začít foukat až někdy okolo 15-té hodiny, proto závodní komise prodloužila termín posledního možného startu až na 17:00. Vítr jako by to tušil a i přes pokročilou hodinu odmítal naskočit a asi čekal, až pojedeme domů. Na začátek začlo trochu foukat ze severozápadu a raceboardy odstartovaly rozjížďku, přičemž druhé kolo se muselo dopumpovat. Bicy také vyrazily, ale jejich rozjížďka byla přerušena. Vítr opět klesnul na nulu. Okolo 16:00 se naštěstí rozfoukalo a dalo se kupodivu jezdit i ve skluzu. V těchto podmínkách se podařilo raceboardům odjet jednu zkrácenou a jednu plnou rozjížďku a bicy také stihly jednu. Celkem obě třídy odjely 3 rozjížďky, takže pohárový závod je platný.

Nejlépe si v různých proměnlivých podmínkách vedli tito závodníci, kteří stanuli na stupních vítězů:

Bic – kategorie U13: 1. Klára Chalupníková, 2. Štěpán Loužek, 3. Beáta Dokoupilová
Bic – kategorie U15: 1. Tibor Nevelöš, 2. Nicol Říčanová, 3. Alexandra Lojínová
Bic – kategorie U17: 1. Adam Nevelöš, 2. Kristýna Chalupníková, 3. Nela Sadílková
Raceboard: 1. Jiří Král, 2. Jan Skřepek, 3. Martin Pospíšil

Poděkování patří všem organizátorům, kterým se podařilo závod uspořádat i ve ztížených podmínkách.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..