Deštivý Veterán Cup 2020

O víkendu 20. – 21. června 2020 se uskutečnil tradiční závod Moravského poháru Veterán Cup. Tentokrát přijelo do Brna méně závodníků, neboť ve stejném termínu byl vypsán slalomový závod na Nových Mlýnech a jachetní závod na Labi. Předpověď počasí nebyla také dobrá a tak účast 12 závodníků v LT Raceboard a 6 závodníků v LT Bic Techno lze považovat za dobrou.

V sobotu se s ohledem na deštivé a poměrně chladné počasí odjelo na přání závodníků 5 rozjížděk nonstop, junioři čtyři s přestávkou. V neděli potom zbytek do 8 rozjížděk. Nepravidelný vítr 5 – 8 m/sec , v nárazech 12 – 15 m/s umožnil závodní komisi dodržet plánovaný časový program závodu, což některé závodníky docela zaskočilo. V sobotu navečer přišlo společné posezení s tradičním opékáním špekáčků a degustací „dietních buchtiček“ od Vlasty Vykydalové.

V absolutním pořadí zvítězil Petr Kučera jun. před Jirkou Králem a Marcelem Heškem, který využil otevření hranic a přijel za námi. V hlavní kategorii Veteránů se blýskl velmi dobrým výkonem Karel Čáryfuk Loužek, který obsadil první místo před domácím Petrem Vránou a Romanem Hrubým. V kategorii žen byla nejlepší Dagmar Hrubá před Sylvou Jadrnou, která se po létech vrací do našeho oddílu a také do startovního pole. V juniorech si vedla nejlépe Kristýna Chalupníková před další Kristýnou Piňosovou a Štěpánkou Matoušovou.

Závod sponzorovali pořádající TJ Rapid Brno a firma Hyundai v Brně, kteří pro závodníky připravili zajímavé ceny. Všichni veteráni dostali mimo dalších cen od Hyundai překrásné klobouky. Poděkování patří celé závodní komisi a především hlavnímu rozhodčímu Zdeňkovi Vykydalovi, kteří s přehledem řídili a organizovali závod. Myslím, že i přes nevlídné počasí odjížděli všichni s pocitem dobře stráveného víkendu.

Atmosféru závodu vystihl na svých fotografiích pan Miroslav Melka a foto ze závěru závodu přidal Jarek Vykydal. Tím skončila letošní závodní sezóna a nás s největší pravděpodobností čeká výstavba nových budov a hřiště z dotace MŠMT a Magistrátu města Brna. Držte nám palce, ať se vše povede a v příští sezóně se sejdeme ve výrazně vylepšeném areálu naší loděnice.

Jarda Vykydal

Video Veterán Cup od Miroslava Melky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..