Na Nechranicích přece jen zafoukalo

V sobotu 13. června 2020 začal na Nechranicích závod s názvem Cena YCN. Dorazilo 21 závodníků Bic Techno a 17 Raceboardistů. Byla vypsána i třída Fun, ale díky zoufalé předpovědi nikdo nepřijel.

V sobotu okolo poledne slabě foukalo. Odpoledne se závodní komise rozhodla k akci, ale vítr bohužel moc nespolupracoval. Na raceboardech jsme tak zkusili několik cvičných startů, které však buď skončily všeobecným odvoláním nebo zrušením pro absenci větru. Po delší době čekání na vodě se vyvěsilo „AP nad H“ a vyrazili jsme zpět na břeh. Bohužel se vítr neumoudřil. Sice chvíli foukalo z bouřky, ale toho využilo jen pár jedinců pro krátké svezení. Večer už nás čekala jen dobrá večeře v podobě řízku a piva či limonády k pití.

Neděle přinesla zamračenou oblohu a také občasný déšť. Rozhodčí posunuli čekání na vítr až do 18. hodiny. Asi ve 13:00 se začalo něco dít, takže jsme vyrazili na vodu. První rozjížďka probíhala ve slabém větru, ale byla naštěstí zkrácená. Pak se vítr trochu vylepšoval. Ve 3. rozjížďce byly podmínky asi nejlepší, kdy jsme se i trochu svezli ve skluzu. Raceboardy stihly ještě 4. zkrácenou rozjížďku, kdy ke konci vítr klesal skoro k nule. Závod byl nakonec zachráněn a i přes ne úplně ideální podmínky byli všichni šťastní, že nepřijeli na Nechranice nadarmo.

V nejistých větrných podmínkách si v závodu nejlépe vedli tito sportovci:

Raceboard absolutní pořadí – 1. Petr Kučera ml., 2. Radim Kamenský, 3. Jana Slívová
Raceboard Grand Masters – 1. Martin Pospíšil, 2. Martin Slíva, 3. Pavel Hrubý
Bic Techno 293 U17 – 1. Adam Nevelöš, 2. Nela Sadílková, 3. Kristýna Chalupníková
Bic Techno 293 U15 – 1. Tibor Nevelöš, 2. Nicol Říčanová, 3. Alexandra Lojínová
Bic Techno 293 U13 – 1. Klára Chalupníková, 2. Štěpán Loužek, 3. Kristýna Štěpánková

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..