Pohár Rozkoše 2020

O víkendu od 19. do 20. září se na Rozkoši pořádal poslední pohárový závod pro třídu Raceboard a Bic Techno. Byla vypsána také třída Fun, pro kterou je tato voda vhodná díky své velikosti a podmínkám. Mezi mládežníky v Bic se přihlásilo 21 účastníků, v Raceboardech jich závodilo 11 a ve třídě Fun 10.

V sobotu bylo slunečné počasí, ale bohužel skoro bez větru. Teprve po 15. hodině se začalo na vodě něco hýbat a v 16:00 začala závodní komise startovat rozjížďky pro raceboardy a bic. Foukal vítr ze severovýchodu o síle 3 – 5 m/s. Na racech se podařilo odjet 4 nonstop rozjížďky. Na špici vedla Jana Slívová a jedničku se podařilo jednou zajet také Jirkovi Královi a Martinovi Pospíšilovi. Pořadí mezi Bicy nebylo tak jednoznačné a závodníci zde měli větší výkyvy v pořadí. První místa v celkově 3 rozjížďkách získali Adam Nevelöš, jeho bratr Tibor a Nicol Říčanová. Nejlepší na konci dne ale byla Nela Sadílková, která zajela dvojky a měla nejméně trestných bodů.

V neděli se opět čekalo na vítr. Po 13. hodině se rozhodl organizátorský tým uspořádat další rozjížďku pro třídu Bic. Byly provedeny 2 pokusy o start, ale byly vždy ukončeny ještě během startovní procedury, protože vypnul vítr. Při třetím pokusu závodníci odjeli aspoň jedno kolo, ale pak se podmínky zhoršily do bezvětří, takže rozjížďka musela být přerušena. Po delším čekání rozhodčí zaveleli odjezd na břeh. Jak to tak bývá, po 15. hodině se začalo rozfoukávat. Bohužel podmínky nepřály uspořádání rozjížděk pro foily/funy, takže si účastníci v této třídě museli krátit čas jinými sportovními aktivitami.

Kdo skončil na stupních vítězů si můžete prohlédnout na následujcích fotografiích. Velký dík patří také organizátorům závodu, kteří jej zvládli bez problémů. Příští rok se budeme znovu těšit na opětovné shledání na tomto závodu.

Raceboard – 1. Jana Slívová, 2. Jiří Král, 3. Martin Pospíšil
Bic Techno 293 – kategorie U13 – 1. Štěpán Loužek, 2. Jan Plch, 3. Zdeněk Plch
Bic Techno 293 – kategorie U15 – 1. Nicol Říčanová, 2. Tibor Nevelöš, 3. Alexandra Lojínová
Bic Techno 293 – kategorie U17 – 1. Nela Sadílková, 2. Adam Nevelöš, 3. Kristýna Chalupníková

Celkové výsledky

Galerie – fotil Ivan Žák

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..