Ski regata 2020

V Jablonci se od 3. do 4. října 2020 konal již 45. ročník tradičního závodu Ski regata. Nejvíce závodníků se přihlásilo do Bic Techno – celkem 17. Další vypsanou třídou byl Raceboard s 9 závodníky. Účastnili se také plachetnice – Optimist a Vaurien.

Sobota přinesla pěkné slunečné počasí se silným nárazovým větrem, který však foukal napříč přehradou. To přinášelo nečekané zvraty v závodním poli a opravdu záleželo, do kterého místa se zajelo, aby člověk chytnul ten správný vítr. Závodníci na raceboardech tentokráte vyměnili vybavení za windsurfer. Byly k dispozici 4 prkna, na kterých se závodníci střídali v rozjížďkách. Někdy přifouklo i tak, že se jezdilo ve skluzu, ale všichni se cítili dost nejistě protože se vítr měnil zcela nepředpokládatelně a o koupání nebyla nouze.

Neděle byla určena druhé části závodu – časovce na kole k rozhledně Bramberk. Přes noc trochu napršelo, takže byla trať v některých místech trochu blátivá. Někteří dojeli na vrch zcela bez dechu, ale endorfinově šťastní, že to zvládli.

Během celého závodu panovala dobrá nálada a o dobré jídlo a pití bylo také postaráno. Velký dík patří všem, kteří se podíleli na organizaci závodu a také zajištění proviantu.

Fotografie z vyhlášení výsledků závodu na kole a na vodě si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Celkové výsledky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..