Informace pro členy 2021

Milé windsurferky a windsurfeři,

s malým zpožděním zveřejňujeme jarní informaci ČWA. Nebylo totiž vůbec lehké sestavit CTL, jelikož je velmi obtížné vyhovět požadavku na to, aby se pokud možno nekryly závody BIC a Foil. A dále pak také, aby se naše důležité závody nekryly s ještě důležitějšími zahraničními. Snad se to ale nějak podařilo, posuďte sami.

Je třeba zdůraznit, že na akcích spolupořádaných ČWA, což jsou některé slalomy, Viganj a další závody, je možná účast pouze členů ČWA. Vzhledem k tomu, že zatím má zaplaceno členství asi 6 závodníků, prosím všechny ty, kdo se chystají letos závodit, aby si členství zaplatili. Pokud budou jezdit za ČWA, tak je třeba samozřejmě mít i závodní licenci od ČWA. V informaci je uveden postup, jak členství a licenci zaplatit.

Další důležitou informací je, že od 9.5. se koná pětidenní slalomové soustředění v Polsku, jehož součástí bude i závod ve slalomu, který bude započten do Českého poháru. Doufám v hojnou účast a věřím, že to bude parádní zahájení sezóny, pokud tedy Covid nebude proti. Veškeré informace zveřejníme brzy.

Další informace se týká Viganje, která je ve fázi příprav a věřím, že to bude opět kvalitní podnik. Podrobnosti rovněž brzy.

Nejdůležitější zprávou však je, že letošní rok je volební. Nejen do poslanecké sněmovny, ale především do prezidia ČWA. Vychází to krásně, před 20-ti lety jsem byl zvolen prezidentem a Roman Hrubý hospodářem. Po mnoho let nás moc bavilo starat se o český závodní windsurfing. A být prezidentem navíc dobře vypadalo před holkama. Uspořádali jsme společně spoustu epických závodů typu Vassiliki, El Medano, MS a ME ve třídě Raceboard a mnoho dalších. Snažili jsme se vždy držet krok s dobou, takže jsme zavedli nejprve třídu Formula, pak se s velkou pomocí Patrika Hrdiny a Honzy Štěpánka podařilo rozjet třídu BIC a nakonec i třídu Foil. S Romanem Hrubým, jako se skvělým hospodářem, se nám přes veškeré mé snahy nepodařilo udělat žádnou díru do rozpočtu, takže i po této stránce je náš spolek snad veden správně. Každopádně pro mě osobně bylo po celou tu dobu nejdůležitější, že jsem se vždy snažil všechny závodníky stmelovat a motivovat k tomu, aby jezdili na závody, protože tam byla, je a snad i bude, skvělá parta. Věřím, že to je pro většinu windsurfistů nejdůležitější důvod, proč ten sport pořád dělají.

Nicméně jsem dospěl k přesvědčení, že po 20-ti letech je ten správný čas předat prezidentské žezlo (ráhno, nebo cokoli chcete) někomu jinému, kdo český windsurfing zase nakopne vpřed a dá tomu pořádné grády. Určitě to je již potřeba. Dále tedy na tuto pozici na výsluní kandidovat nebudu. Velmi rád zůstanu zástupcem třídy FUN, pokud budu zvolen a třeba se ještě pokusím udělat nějaký pořádný závod, na který budeme dlouho vzpomínat.

Zvolit je ale třeba celé prezídium! Zda budou znovu kandidovat ostatní stávající členové, v tuto chvíli není jisté, nejsou ještě rozhodnuti. Žádám tedy všechny případné kandidáty, aby se mi ozvali a mohli jsme vše prodiskutovat a sestavit případně nějakou kandidátní listinu.

Doufám, že do valné hromady, která se asi uskuteční na Nechranické buchtě, je dost času, aby se našli naši nástupci a navázali na naši činnost.

Váš prezident Marek Raška

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..