Havaj na Poháru Vysočiny

Na Velkém Dářku se v uplynulém víkendu od 19. do 20. června 2021 konal Pohár Vysočiny pro třídy Raceboard, Techno 293 a také foil. V raceboardech a v technu se přihlásilo po 17 závodnících a ve foilech se sešlo 6 lidí. Ačkoli si většinou spojujeme Velké Dářko se zimou a péřovou bundou, tak tentokráte na nás čekalo nadprůměrně teplé počasí, skoro jako na Havaji. Nejlepším oblečením na vodu tak bylo slabé lycrové tričko a i tak bylo dobré se občas svlažit ve vodě.

V sobotu bohužel za tohoto tepla nebyly příliš dobré větrné podmínky. Okolo poledne se naštěstí podařilo odjet 2 zkrácené rozjížďky pro raceboard a techno ve větru z jihovýchodu o síle 2 – 3 m/s. Občas přišly hodně stočené poryvy od jihu. Odpoledne se dál čekalo na rozumný vítr, ale ten se do večera již nedostavil.

V neděli bylo větru o poznání více. Směr byl opět z jihovýchodu, ale síla byla od 4 do 7 m/s, takže se dalo občas svézt i ve skluzu a mohli nastoupit také závodníci na foilech. Pro foily se uskutečnily 2 a ostatní třídy zvládly 3 rozjížďky nonstop. Po 13. hodině vítr zeslábl a vrátili jsme se opět na břeh.

Nejlepší závodníci nakonec stanuli na stupních vítězů, jak můžete vidět na následujících fotografiích. Poděkování patří organizačnímu týmu a také dobré kuchyni, která se starala o naše hladové krky.

Celkové výsledky

Raceboard – absolutní pořadí: 1. Radim Kamenský, 2. Petr Kučera junior, 3. Jiří Král
Raceboard – Grand Master & Veteran: 1. Petr Vrána, 2. Pavel Hrubý (zastoupen Romanem), 3. Dagmar Hrubá
Techno 293 – U17: 1. Nela Sadílková, 2. Kristýna Piňosová, 3. Nicol Říčanová
Techno 293 – U15: 1. Alexandra Lojínová, 2. Jiří Štěpánek, 3. Štěpán Loužek
Fun – foil: 1. Kateřina Altmannová, 2. Karel Loužek, 3. Pavel Netík senior

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..