Supercup HUN 2021

Tento víkend se od 12. do 13. června v Balatonaliga pořádal MSZA Central European SuperCup a 2. kolo maďarského mistrovství. Zúčastnilo se 54 závodníků v třídě Techno 293, 26 na foilu (14 iQFOiL) a 14 v Raceboardu. Účastníci se sjeli ze čtyř zemí, Chorvatska, České republiky, Slovenska a Maďarska.

V sobotu jsme měli přes den slabý vítr, odpoledne byl vítr silnější, ve kterém závodníci Techno a Raceboard dokončili 4. rozjížďku. Následně pak mohli startovat také foily, které odjely 3 rozjížďky.

V neděli byly možnosti startu omezené silným severním větrem o rychlosti 20–35 uzlů. Uspořádaly se dvě rozjížďky pro foily a jedna pro třídu Techno, do které nastoupily jen starší a zkušenější kategorie. Bohužel vítr stále zesiloval a raceboardy se na vodu nedostaly.

Našim závodníkům se dařilo, obsadili nejvyšší příčky, jak je vidět na následujících fotografiích stupňů vítězů. Gratulujeme a přejeme ať se jim daří tyto úspěchy dále opakovat.

Bylo hezké vidět po pandemické situaci tolik závodníků na jednom místě. Příští Supercup se bude konat na Nových Mlynech ve dnech 4. – 5. září a poté na Slovensku na Domaši v termínu 11. – 12. 9.

Výsledky

Fotogalerie 1

Fotogalerie 2

Fotogalerie 3

Foto: Honza Šťěpánek

Techno U13 – chalpci: 2. Zdeněk Plch, 3. Jan Plch
Techno U15 – dívky: 1. Alexandra Lojínová
Techno U17 – dívky: 1. Kristýna Piňosová, 2. – Kristýna Chalupníková
Open Foil U19 – dívky: 1. Nela Sadílková
Open Foil U19 – chlapci: 1. David Drda
iQFOiL celkové pořadí: 3. David Drda

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..