MČR Techno 293 – Dářko 2021

Od 1. do 4. července se na Velkém Dářku konalo Mistrovství České republiky ve třídě Bic Techno 293, které se také započítává do Českého Poháru. Do závodu se přihlásilo 29 závodníků, z toho 4 ze Slovenska. Oproti předchozím závodům se dostavilo klasické dářkovské chladné počasí, které bylo občas doprovázeno deštěm.

Ve čtvrtek 1. 7. se podařilo uskutečnit celkem 3 rozjížďky. První rozjížďka musela být zkrácena, protože vítr příliš zeslábl. Další dvě rozjížďky byly již větrně lepší. Samé jedničky ve všech rozjížďkách zajela Kristýna Chalupníková, kterou těsně v závěsu pronásledovala Kristýna Piňosová.

V pátek vál vítr z podobného směru, tedy ze západu až jihozápadu. Tentokráte byla síla větru trochu lepší a v jedné rozjížďce si závodníci mohli užít skluzových podmínek. Na špici závodního pole to ze začátku vypadalo jako „přes kopírák“ z předchozího dne. Do pořadí na 2. a 3. místě se v posledních rozjížďkách zamíchala Nicol Říčanová a Nela Sadílková. Nejlepším klukem byl David Drda.

V sobotu se vítr posunul na směr ze západu až severozápadu. Podmínky byly obtížnější, protože se síla i směr větru často měnil. Závodníci si tentokráte hodně zapumpovali. Štěstí nakonec opustilo i „jedničkářku“ Kristýnu Chalupníkovou a její pozici v jedné rozjížďce obsadila Nicol Říčanová a v dalších dvou Nela Sadílková. Po 3. rozjížďce dne vítr zeslábl a závodní komise poslala závodníky na břeh, aby si odpočinuli na další den.

V neděli byl vítr příliš slabý a nevhodný pro závodění. Závodní komise tak mohla přistoupit ke slavnostnímu vyhlášení výsledků. Závodníci byli dekorováni na stupních vítězů v jednotlivých kategoriích jak si můžete prohlédnout na následujících fotografiích.

Celkové výsledky

Pohár ČR / U13 – 1. Zdeněk Plch, 2. Filip Drda, 3. Jan Plch
Pohár ČR / U15 dívky – 1. Chalupníková Klára, 2. Lojínová Alexandra 3. Valentinrová Sofia
Pohár ČR / U17 chlapci – 1. David Drda, 2. Radim Hasman, 3. Jakub Pribylka
MČR / U15 – 1. Klára Chalupníková, 2. Alexandra Lojínová, 3. Jiří Štěpánek
MČR / U17 dívky – 1. Kristýna Chalupníková, 2. Nela Sadílková, 3. Kristýna Piňosová
MČR / U17 chlapci – 1. David Drda, 2. Radim Hasman, 3. Jan Kuchař
MČR Celkové pořadí – 1. Kristýna Chalupníková, 2. Nela Sadílková, 3. Kristýna Piňosová

Foto: Honza Štěpánek, Radim + Pavel Kamenský

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..