Na MS Raceboard se Čechům dařilo

Minulý týden od 23. do 28. května 2022 proběhlo na Balatonu Mistrovství světa ve třídě Raceboard. Zúčastnila se ho početná česká výprava – celkem 12 závodníků (10 mužů a 2 ženy). Podařil se velký úspěch a Češi posbírali celkem 6 medailí. Nejlepší umístění dosáhl Petr Kučera, který skončil na celkovém druhém místě. V absolutním pořadí získal stříbro a dvě zlaté medaile v kategorii Senior a těžcí. Další zlato vybojovala Jana Slívová v kategorii ženy a stala se tak mistryní světa. Další medaile posbíral Radim Kamenský – stříbrnou v kategorii master a bronzovou v kategorii lehcí (dojel celkově pátý).

Mistrem světa se stal Patrik Pollák ze Slovenska, který vyhrál 9 z 12 rozjížděk. Slovenský tým byl také velice uspěšný. Získal celkem 8 medailí mimo jiné také v kategorii Youth do 23 let (1. Matej Štefaničiak, 2. Ondrej Szitás).

Během týdne se na jezeře vystřídaly různé větrné podmínky. Úterý bylo hodně větrné a ve skluzu se odjely 4 rozjížďky. Ve středu se muselo na vítr čekat a před přicházející bouřkou se odjela další rozjížďka ve skluzových podmínkách. Čtvrtek byl ve znamení slabšího větru a pumpování. Pátek byl „lay day“ a poskytl nám čas na regeneraci. Teplé počasí bylo přímo ideální na koupání. Sobota přinesla déšť a ochlazení, ale také naštěstí dostatek větru, aby se daly odjet další tři rozjížďky za větru okolo 5-6 m/s. Balaton tak poskytl opravdu skvělé podmínky pro závodění. Závod byl velice vydařený a také atraktivní. Organizátoři jej zvládli na jedničku.

Gratulujeme všem vítězům a přejeme jim další úspěchy. Doufejme, že tato událost bude inspirovat i mladší závodníky k účasti na některých dalších závodech.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..