MMČR Raceboard 2022

Mezinárodní mistrovství třídy Raceboard začalo 22. září 2022 na Rozkoši v TJ Slávia Česká Skalice. Přihlásilo se celkem 19 závodníků, z toho 3 ze Slovenska a jeden z Polska.

První den závodu se čekalo nejdříve na vítr. Ten se rozfoukal kolem 15. hodiny a závodní komise tak mohla postavit trať. Větru nebylo mnoho, něco kolem 3 – 4 m/s. Odjely se nejdříve 2 rozjížďky. Třetí rozjížďka byla zkrácena, protože se změnil směr větru směrem doprava.
Poté byla hned startována 4. rozjížďka, která byla dokončena opět celá. Se slabšími podmínkami se nejlépe vypořádal Radim Kamenský. Hned za ním byl jeho stálý soupeř Petr Kučera. Ve 2. rozjížďce se na druhou příčku propracoval Marcel Heško a v poslední zase na 2. místě zazářil mladý Ondrej Szitász (taktéž ze Slovenska).

Ostatní tři dny nám už nebylo přáno, abychom závodili, protože byl vítr beznadějně slabý, jak se můžete přesvědčit na následujících fotografií. Kromě opalování se tak závodníci věnovali jiným sportovním aktivitám nebo krátkým výletům do okolí.

V neděli po poledni byly vyhlášeny výsledky. Naštěstí byly odjety aspoň 4 rozjížďky, které jsou potřeba, aby bylo mistrovství platné. Díky všem pořadatelům za ukázkově zorganizovaný závod a sponzorům za jejich podporu. Příští rok se budeme na návštěvu Rozkoše opět těšit.

Celkové výsledky, PDF

Fotogalerie ze závodu

Absolutní mezinárodní pořadí – 1. Radim Kamenský, 2. Petr Kučera, 3. Marcel Heško
Absolutní pořadí ČR – 1. Radim Kamenský, 2. Petr Kučera, 3. Martin Pospíšil
Grandmasters – 1. Martin Pospíšil, 2. Robert Kissi, 3. Petr Vrána
Ženy – 1. Dagmar Hrubá, 2. Helena Štěpánská

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..