Pohár Vysočiny 2023

O víkendu od 20. do 21. května 2023 dorazili na Velké Dářko závodníci ve třídě Raceboard a Techno 293. Pro raceboardy se konal Český pohár a pro techna byl vypsán Moravský regionální pohár. Tentokráte místo pověstné dářkovské zimy dorazilo skutečné letní počasí. Nejenže bylo teplo a dalo se opalovat, ale hlavně foukalo, takže se dalo dobře závodit.

V sobotu vál vítr z jihovýchodu až východu a podmínky byly částečně skluzové (6-7 m/s). Na horní návětrné bójce občas docházelo k větším změnám směru, což mohlo pocuchat nervy mnoha závodníkům. V raceboardech dokázal tyto změny nejlépe „vyčuchat“ Radim Kamenský a Petr Kučera, kteří se střídali na prvním místě. Mezi mladými na technu vedla bezkonkurenčně Klára Chalupníková, která do výsledků nasázela samé jedničky. Když bylo pozdní odpoledne, tak raceboardy dokončily 5 a techna 4 rozjížďky.

V neděli byly větrné podmínky podobné jako v sobotu. Občas bylo větru trochu méně a tak hodně záviselo na tom, kdo dokázal vychytat silnější poryvy a ujet soupeřům. Někdy docházelo i na nějaké to nedobrovolné koupání, ale slunce hřálo, takže to kromě ztráty nějakého toho místa nebylo tak hrozné. Obě třídy v neděli dokončily 3 rozjížďky.

Odpoledne byly vyhlášeny výsledky. Ne všichni mohli zvítězit, ale myslím, že všichni odjeli spokojení, protože na Dářku strávili nádherný víkend.

Vítězové ve třídě Raceboard

Absolutní pořadí: 1. Petr Kučera, 2. Radim Kamenský, 3. Jan Skřepek
Grand Master: 1. Pavel Hrubý, 2. Martin Hnitka, 3. Dagmar Hrubá
Veteran: 1. Petr Vrána, 2. Roman Hrubý, 3. Lubomír Mielec

Vítězové ve třídě Techno 293

U17: 1. Klára Chalupníková, 2. Anna Bauerová, 3. Natálie Quittnerová
U15: 1. Marek Křenek, 2. Nicol Quittnerová, 3. Lucie Králová
U13: 1. Jakub Roušal, 2. Jindřich Piňos

Galerie

Archiv fotek pro stažení

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..