Závěr Supercupu proběhl na Balatonu

O víkendu od 3. do 4. června 2023 se česká výprava zúčastnila posledního závodu série Supercup na Balatonu v Maďarsku. Naše barvy hájilo celkem 10 dětí ve třídě Techno a 4 dospělí na Raceboardu. Počasí bylo jako obvykle teplé a větru nebylo mnoho.

V sobotu foukal vítr nejdříve ze severovýchodu. Odstartovaly se dvě rozjížďky, které však musely být zrušeny pro nedostatek větru. Ten se nakonec otočil o 180°, rozhodčí pohotově zareagovali a přestavěli trať. Ani poté však nebylo větru dost, takže se jelo na břeh. Odpoledne se přece jenom rozfoukalo více a nakonec se podařilo odjet 3 rozjížďky.

Nedělní ráno bylo deštivé, ale když přestalo pršet, tak se rozfoukalo a mohlo se začít závodit. Ve větru okolo 3-5 m/s se uskutečnily 3 rozjížďky non-stop. Vítr se různě stáčel, takže o zvraty v pořadí nebyla nouze.

V raceboardech se nejlépe dařilo Jirkovi Královi, který skončil na 4. místě. Na Technu se na stupně vítězů dostala Nikol Quittnerová na 2. místě v kategorii U15 dívky a Klára Chalupníková taktéž druhá v U17 dívky. Většinu medailových umístění tentokráte získali Maďaři, ale věřím, že pro naše byl tento závod další zkušeností, která jim pomůže ve zlepšování. Všichni jsme si užili krásného prostředí, letních teplot a také koupání.

Výsledky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..