Regata 130 let jachtingu – Czech Junior Nationals 2023

V úterý 29. srpna 2023 byl na Lipně zahájen závod Regata 130 let jachtingu – Czech Junior Nationals 2023, který byl Mistrovstvím České republiky pro mládežnickou třídu Techno 293 a také pro Raceboard. Pro třídu Formula Foil byl závod vypsán jako Český pohár. První den se začalo slavnostním průvodem na Windy Point. Na místě byli závodníci přivítáni welcome drinkem a náladu nám vylepšovala kapela Lovesong Orchestra.

Ve středu se začalo závodit. Větrné podmínky byly poměrně slabé. Rozjížďky se odkládaly a také přerušovaly. Do konce dne se stihla odjet pouze jedna rozjížďka pro Techno a Raceboard. Na technu ve slabém větru dojel jako první překvapivě Tomáš Řezníček a v raceboardech měl větší štěstí (nebo zkušenosti) Petr Kučera.

Ve čtvrtek bylo počasí pro závodění mnohem lepší. Sice bylo chladněji, ale vál vítr o rychlosti v průměru od 6 do 8 m/s, v nárazech možná i více. Na Technu se odjely 4 rozjížďky. Přední místa obsadila Alexandra Lojínová, následována Jirkou Štěpánkem a Štěpánem Loužkem. V raceboardech vedl pole Patrik Pollák spolu s Radimem Kamenským.

Později se na závodní plochu dostaly také foily. Ty stihly odjet 5 rozjížděk. Nejlépe se dařilo Davidovi Drdovi a v těsném závěsu za ním byl Karel Lavický.

V pátek bylo ještě poměrně dobré větrné počasí, i když byl vítr trochu slabší než ve čtvrtek, tak se dalo jezdit ve skluzu. Závodníci na technu a racech stihli odjet 4 rozjížďky. Na foilech se odjel stejný počet, i když poslední rozjížďka byla na hranici, kdy se dalo jet. Večer proběhla tombola, ve které mohli ti šťastní vylosovaní získat drobné užitečné ceny. Později pak následovala valná hromada ČWA.

V sobotu se konečně oteplilo, ale s větrem to již bylo špatné. Na vodu se vyrazilo až odpoledne. Nakonec se vítr rozfoukal na sílu okolo 5 m/s. Foily už nevyjely, ale ostatní dokončili 2 rozjížďky. Raceboardy odstartovaly ještě třetí rozjížďku, ale ta byla zrušena pro slabý vítr.

Slavnostní ukončení závodu s pohoštěním a hudebním vystoupením mladých jachtařů proběhlo opět na Windy Pointu. Byli vyhlášeni vítězové v jednotlivých kategoriích a třídách a také byli dekorováni mistři republiky.

Další fotky od Jardy Roušala

Celkové výsledky

Foil – IQ Foil Youth&Junior: 1. Tibor Nevelöš, 2. Šimon Skřepek, 3. Vojtěch Kaczur
Foil – ženy: 1. Kristýna Piňosová, 2. Nela Sadílková, 3. Adéla Rašková
Foil – muži / absolutní: 1. David Drda, 2. Karel Lavický, 3. Jakub Zíma
Raceboard – Grand Master: 1. Patrik Pollák, 2. Martin Pospíšil, 3. Pavel Hrubý
Raceboard – absolutní ČR: 1. Petr Kučera, 2. Radim Kamenský, 3. Jiří Král
Raceboard – mezinárodní: 1. Partrik Pollák, 2. Petr Kučera, 3. Radim Kamenský
Techno 293 – U13: Jindřich Piňos, 2. Jakub Roušal, 3. Adéla Polívková
Techno 293 – U15 – dívky: 1. Kristýna Štěpáková, 2. Bauerová Ina, 3. Quittnerová Nicol
Techno 293 – U15 – chlapci: 1. František Burda, 2. Marek Křenek, 3. Zdeněk Plch
Techno 293 – chlapci: 1. Jiří Štěpánek, 2. Štěpán Loužek, 3. František Burda
Techno 293 – dívky: 1. Alexandra Lojínová, 2. Anna Bauerová, 3. Kristýna Štěpánková
Techno 293 – U15: 1. František Burda, 2. Kristýna Štěpánková, 3. Marek Křenek
T293 – absolutní: 1. Alexandra Lojínová, 2. Jiří Štěpánek, 3. Anna Bauerová

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..