Vítr z vinohradů 2023

Na Nových Mlýnech se o víkendu od 16. do 17. září 2023 konal pohárový závod, kterého se zúčastnilo hned několik tříd. Na trati pro kurz závodily Raceboardy a Techna a dále se závodilo ve slalomu – na prknech a wing foilech. Závod navštívilo i několik starých známých, kteří se vrátili k závodění, i když na jiném vybavení. Počasí nám přálo, svítilo slunce a vál vítr z jihovýchodu.

V sobotu se využil vítr na maximum, dalo se jezdit ve skluzu. Raceboardy dokončily celkem 5 rozjížděk a Techna 4. Wing foily zvládly dokončit celkem 8 slalomových rozjížděk. Pro surfy byly na slalomu podmínky trochu slabší a muselo se přerušovat. I tak se dokončily 3 rozjížďky.

V neděli byl vítr slabší a první start musel být odložen. Po 11 hodině se rozfoukalo a na vodu vyrazily závodníci na raceboardu a technu. Občas se dalo jezdit ve skluzu, ale jen v některých poryvech. Směr větru se také měnil, takže se dalo buď hodně vydělat nebo také prodělat. Dokončily se další 3 nonstop rozjížďky. Později vítr polevil. Čas a vítr byl využit na maximum. Raceboardy dokončily všechny naplánované rozjížďky, což se v tomto roce nestává často.

Po 15. hodině dospěl závod ke svému závěru a proběhlo vyhlášení výsledků s udílením cen. Děkujeme rozhodčím a všem členům týmu za perfektní organizaci a zvládnutí dvou závodních okruhů. Oba dny byly nádherné a jejich atmosféru můžete nasát z fotek od Jardy Roušala a Zuzky Bauerové níže.

Fotogalerie – Jarda Roušal

Celkové výsledky

Raceboard – Grand Master – 1. Pavel Hrubý, 2. Dagmar Hrubá, 3. Jiří Loos
Raceboard – Veteran – 1. Petr Vrána, 2. Roman Hrubý, 3. Lubomír Mielec
Techno 293 – U13 – 1. Jindřich Piňos, 2. Jakub Roušal, 3. Jakub Štěpánek
Techno 293 – 1. František Burda, 2. Kristýna Štěpánková, 3. Nicol Quittnerová
Techno 293 – U17 – 1. Štěpán Loužek, 2. Tomáš Řezníček, 3. Klára Chalupníková
Slalom – 1. Jakub Zíma :-), 2. David Drda B-), 3. Aleš Kaczur
Wing Foil – 1. Roman Urbánek, 2. Miloslav Chalupník, 3. Patrik Hrdina
Wing Foil – nejmladší – Jakub Kohlíček a Viktor Václavek

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..