Pohár Vysočiny 2015

Pohar Vysociny 2015 Na Velkém Dářku se o víkendu 20.-21. června pořádal tradiční závod Pohár Vysočiny. Do závodu se přihlásilo 18 plováků v LT Rac. Počasí nebylo tentokrát přívětivé jako loni. Teplota okolo 10 stupňů Celsia a déšÅ¥ přinutila surfery a především rozhodčí na vodě se náležitě obléci až navléci.

Také slibovaný vítr se opozdil a po odkladu startu vyplula závodní komise až ve 13 hodin. Vítr dosahoval rychlosti 5 až 8 m/s, směr se držel v určitých tolerancích od severozápadu. Za těchto podmínek se odstartovaly 3 rozjížďky nonstop. Pak se přihnal velký mrak, déšÅ¥ a vichřice, závod byl přerušen. Po této pauze nastala další pauza díky slabému větru a jeho měnícímu se směru. TraÅ¥ byla několikrát upravována. Před 17. hodinou byla odstartována 4. rozjížďka za slabšího větru od západu. Po této rozjížďce závodní komise odjela na břeh a to bylo pro sobotu 20. června vše.

V neděli 21. června zataženou oblohu brzy vystřídalo oblačno a slunce. Vítr se ustálil na 5 až 7 m/s a šel ze severozápadu. Na poslední celkově 8. rozjížďku vítr ještě zesílil a v nárazech dosahoval až 12 m/s.  Díky tomu se odjely další 4 rozjížďky, čímž se naplnil vypsaný počet rozjížděk.

Výsledky

Fotogalerie

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..