24 hodin Velkého Dářka 2018

Tradiční „čtyřiadvacítka“ se konala na Velkém Dářku od soboty 4. srpna 2018. Na start dorazili závodníci v obvyklém složení a mimořádně přijeli na návštěvu také soupeři z Polska.

V sobotu ve 12 hodin se mělo jako obvykle startovat, ale vítr letos nějak „nespolupracoval“. Točil se z různých směrů a občas také vůbec nefoukal. Čekalo se do 19 hodin a pak nezbylo nic jiného než odložit závodění na další den.

V neděli se vítr začal probouzet po osmé hodině a přišel ze severozápadu, což je na Dářku nejlepší směr. Nakonec se v 8:45 odstartovalo. První kolo vypadalo, jako že bude foukat tak do 5 m/s. Po otočení dolní bójky se ale situace dost změnila. Vítr zesílil a některé poryvy mohly mít i přes 10 m/s. Pro některé závodníky to bylo dobré svezení, pro jiné to byl spíše náročný boj. Nejrychlejší kolo zajel Radim Kamenský zhruba za 9 minut. Vítr vydržel až do dvanácté hodiny, kdy přišel déšť a poté se vítr „vypnul“. Organizátoři zřejmě „nahoře“ zaplatili jen za vítr nezbytně nutný pro odjetí závodu.

Pro závodníky byly jako obvykle připraveny ručně vyráběné ceny a také něco drobného navíc. Ačkoliv to v sobotu nevypadalo tak se nakonec závod vydařil.

Celkové výsledky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..