New Year´s Race 2009/2010

Článek přímo od českého závodníka, který se účastnil závodu New Year´s Race ve Španělském Cadiz a umístil se výborně. Zážitky a konečný výsledek ze závodu Karla Lavického CZE-130 najtede zde.

VI New Year's Race – I Kim Lythgoe Memorial Race a

ME Youth and Masters Raceboard           

    Celá Evropa si užívá zimních radovánek kromě jejího nejjižnější výběžku. Tady 3000km od rodné hroudy je windsurfingová sezóna v plném proudu. Na přelomu roku se zde konalo ME Youth and Masters Raceboard a zároveň do významu malý, ale hojně obsazený RS:Xový závod New Year's Race. Tento závod bohužel dostal přívlastek memoriál Kima Lythgoeho, trenéra španělských RS:X reprezentantek, který tragicky zahynul loni na podzim.            

    Naneštěstí se celý závod koná již tradičně na přelomu roku, takže na vánoční veselý nezbylo moc času jen kapr, dárky a už se vydat na dlouhou cestu. 29. prosince již startovala první rozjížďka. Tedy měla startovat. Atlantik všechny účastníky přivítal velkými vlnami a hodně silným větrem. A protože to byl závod především pro mladé, kteří zde bojovali o účast na Youth Olympic Games, tak se na vodu nešlo. Tedy jedna skupina vyjela, nejsilnější jedinci odjeli i rozjížďku, ale byl to spíše boj o přežití. Druhý den vítr trochu polevil, ale stále ho bylo dost a dost. Ale závodilo se již podle plánu. Tři rozjížďky ve velkých vlnách a silném větru, po delší době bez windsurfingu, bylo hodně vyčerpávající. Výsledky nebyly nejhorší (11.,11.,13.) takže únava byla zapomenuta. Na Silvestra vítr opět zesílil a nezávodilo se. Na Nový Rok bylo naplánované volno, aby si všichni mohli dostatečně užít oslav. Mladí však pilně závodili. Rok 2010 bohužel přinesl bezvětří, takže se znovu závodilo  až 3.1.. Na vodu se šlo za slabého větru, ale již koncem první rozjížďky vítr zesílil. Odjeli jsme další tři rozjížďky a tím pro nás celé závody skončily. Nakonec jsem obsadil 11. místo ze 46 závodníků z 15 zemí celé Evropy.            

    Nikdo z nadějných českých masters raceboardistů ani ještě nadějnější mládeže nedorazil.

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..