Jesenický Retrovlnolam2011

Přečtěte si report z 9. ročníku akce zvané Jesenický Retrovlnolam…

Již 9. rok se sešli příznivci windsurfingu, tentokrát na Velkém Rybníku u Karlových Varů. Zdá se, že zájem o tento závod neustále stoupá, jelikož jsme napočítali na startovní čáře 26 borců -na windsurfech-veteránech (plachta typu trojúhelník, plovák staršího data výroby). Již od pátku probíhali přípravy na den „D“. Od sobotního rána najížděli závodníci i přihlížející a po prezentaci byl v 11 30 slavnostně zahájen závod. Při zahájení promluvil první windsurfař Československa – Honza Pánek, který patří  současně s několika vrstevníky(Jan Haškovec,Karel Menzl a.j.) mezi legendy windsurfingu. Představil svůj původní (první)komplet, v porovnání s vystavenými modely JP, Neil pryde pro rok 2011.

Vítr byl naprosto jedinečný-stálý  SZ  2 až 5 m/s, což je, na stařečky,(myslím tím plováky a plachty) akorát a rozhodčí  byli schopni postavit regulerní traÅ¥. Již od první rozjížďky bylo vidět  spoustu  přihlížejících  po celém břehu vodní plochy a závodníci byli hlasitě povzbuzováni. Výsledky jednotlivých rozjížděk uvidíte na fotce výsledovky (níže). Nechyběla ani tradiční rozjížďka typu „břeh-břeh“(na protějším břehu od startu obdržel závodník “ frÅ¥ana“  ořechovky a v cíly na každého čekal rozhodčí). Rozjížďky následovali v rychlém sledu, samozřejmě v mezičase s muzikou a občerstvením.

V 17 hodin byl tento netradiční závod, v kterém nešlo jen o výsledky, ale hlavně o nostalgii a zábavu, ukončen. V 18 30 proběhlo vyhlášení vítězů, upozorňuji, že si díky sponzorům každý odnesl zajímavou cenu. Letos se poprvé  zúčastnili také 2 ženy!

Veškeré dění se poté přesunulo na terasu restaurace „Na hrázi“, kde se již zvučilo, a probíhali přípravy na večerní „Vlnopárty“.

Celkový denní program se nezpozdil, a proto přesně ve 20 hod odstartoval,jak jinak, Surf ,trash-core,legendární SPEEDWIND,kterého po  90 minutách vystřídala revival –zábavová kapela ALL RIGHT,která hrála pouze s krátkými přestávkami až do ranních hodin. Účast byla opravdu hojná, zábava skončila kolem 6hodiny ranní.

Celkem se odjelo  5 rozjížděk a zde jsou nejlepší 3 závodníci:

1.místo  -Jarda Hynek

2.místo  -Jiří Aišman

3.místo  -Ruda Dolejš

Musím říct, že by se tato akce neuskutečnila, nebýt několika hlavních sponzorů (správce stránek snad odpustí):Ocelunion, Město Hroznětín, Plzeňský Prazdroj. Děkujeme samozřejmě všem ostatním, kteří akci podpořili.

Fotogalerie

 

                                                                           Autor článku- Bóza  NWT Karlovy Vary

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..