Pohár Rozkoše

 14 borců třídy Raceboard a 17 pilotů Formule Windsurfing se o uplynulém víkendu sešlo poblíž dějiště nejznámějšího románu Boženy Němcové (viz. foto Smile), aby si naplno užili Pohár Rozkoše.  

Předpověď na sobotu slibovala slušný vítr, proto nebylo hned od rána nač čekat. První možný start byl ohlášen na 10:30, v tu dobu bylo svěžích 13 stupňů a foukal čerstvý vítr okolo 8 m/s. Podmínky, ve kterých se každý rychle probudil a mohl ukázat, co v něm je. Start první rozjížďky trochu zpozdil zlomený stěžeň, smolařem byl tentokrát Lukáš Neumann. Po jeho záchraně už jsme se mohli naplno vrhnout do závodění…

Fotografie ze závodu

Výsledky comming soon… snad

 

První 3 rozjížďky se odehrály v proměnlivém větru cca 6-12 m/s, což neznamenalo problém pro většinu Raceboardů a rovněž Formule mohly být pořád ve skluzu a v těch největších poryvech občas i ve vzduchu. Postupněse i trochu oteplilo, takže přestalo zalézat za nehty a proměnlivý vítr občas dokonale rozehřál každého závodníka.

Po 4. rozjížďce, kdy vítr sice občas klesl na hranici skluzu Formulí, ale o to silněji zadul po chvíli, se Raceboardisté odebrali na zasloužený odpočinek. Formuláři chtěli využít slábnoucího větru co nejvíc, proto odkroužili ještě 2 rozjížďky, přičemž při té první přišla solidní metlička, která důkladně prověřila zbytky sil závodního pole. Poslední rozjížďka byla pak kvůli slabému větru zkrácena tak, že cíl byl na horní bóji ve druhém kole, což bohužel nebylo částí závodníků pochopeno, takže vznikly drobné dohady a hodnotné téma pro večerní diskuzi.

Vyčerpaní Formuláři se pak mohli odebrat na břeh a do akcešli znovu Raceboardisté. V poryvovém větru odjeli ještě 3 rozjížďky, takže si rovněž užili Rozkoš až na kost.

Nedělní dopoledne pak dalo jasně najevo, že žádná další rozkoš z větru už se konat nebude, závod byl tedy v 11 hodin ukončen a mohlo proběhnout vyhlášení vítězů.

Milan Sejkanič společně s rozhodčím Ivanem Žákem nám opět připravili kvalitní závod a nezbývá než hluboce poděkovat. Kvalitní zázemí, občerstvení, pohodová atmosféra a vítr, sice poryvový, ale silný, doufejme,že minimálně stejné podmínky budou panovat při MČR na konci srpna.

Díky a na viděnou na Rozkoši.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..