Nechranická buchta 2013

Nastup Dobře sponzorovaný závod Nechranická buchta se konal 24.-25.8.2013. Na startu se sešlo 17 závodníků třídy raceboard a 5 formulářů. Ti se v neděli rozrostli o dalších 5 závodníků, kteří přijeli na základě nadějnější větrné předpovědi. Závod v sobotu začal za hezkého počasí a po chvilce čekání jsme se okolo poledne dočkali relativně solidního větru. Vál vítr o síle okolo 5 m/s, ale měl občasné výpadky. Občas vítr zesílil a dalo se jezdit i ve skluzu. Většinou se podařilo zachytit poryvy pouze závodníkům na předních pozicích a ostatní museli dál pumpovat.

Na předních místech se střídali Petr Kučera s Radimem Kamenským a Jakubem Slívou. Velmi dobře se dařilo také Pavlovi Hrubému a Martinovi Slívovi s novou "demonkou". Silnější vítr nakonec umožnil start také formulářům, kteří však často vypadávali ze skluzu a několikrát jim rozhodčí rozjížďku zrušili. Po delší době zkusil závodit také náš prezident Marek Raška a jak sám tvrdil, za úspěch považoval, že nebyl poslední. Celkově v sobotu raceboardy odjely 5 rozjížděk a formuláři 2 rozjížďky.

V neděli se obloha zatáhla mraky, ochladilo se a vítr oproti sobotě zesílil. Bohužel jeho síla opět kolísala, zejména když přišly dešÅ¥ové přeháňky. Třída raceboard odjela 3 rozjížďky a v poledne měla odjeto. Třída FUN opět pokračovala systémem start, 3 dlouhé zvuky, přerušení a další opakovaný start. Nakonec se jim podařilo odkroutit další 2 rozjížďky, ovšem za velmi škaredého počasí, protože odpoledne začalo lít jako z konve.
Snad poprvé za dlouhá léta se slavnostní vyhlášení vítězů uskutečnilo pod přístřeškem přikrytým plachtou proti dešti. Vítězové si tak svoji slávu na stupních "užili" hezky zavlažováni vodou shora. Ve třídě RAC dojel jako první Petr Kučera ml., následován Radimem Kamenským a Jakubem Slívou. Ve třídě FUN zvítězil Jakub Zíma, druhý byl Jan Štěpánek a svého místa na stupních vítězů se konečně dočkal i Čáryfuk – Karel Loužek.

Poděkování patří také obětavým rozhodčím a celému jejich týmu, který nám opět přichystal povedené závody.

Výsledky RAC

Výsledky FUN

Fotogalerie

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..