Mistrovství ČR Raceboard 2013

Vlajky Ve dnech 29.8.-1.9.2013 probíhalo na Nových Mlýnech Mistrovství České republiky ve třídě Raceboard. Závod byl vypsán jako mezinárodní mistrovstí, po kterém následuje mistrovství světa a tak se do závodu přihlásilo slušné množství 51 závodníků. Mezinárodní status závodu byl nadmíru splněn. Přijelo 13 závodníků ze Slovenska, 8 z Německa a 2 z Francie.

Ve čtvrtek bylo slunečné počasí a vítr ze severozápadu se začal probouzet až odpoledne. První rozjížďky se větrně příliš nevydařily a rozhodčí je asi dvakrát přerušili. Z toho jednou byla rozjížďka zrušena až v druhém kole za celkem solidních podmínek, kdy se spíš většina lidí divila, proč se rozjížďka ruší. Naopak později byla startována rozjížďka i za horších podmínek. Nakonec se zavelelo k odjezdu na břeh, načež začalo foukat. Asi po 3. odpolení hodině se na vodu vyrazilo znovu a tentokráte byl vítr silnější a občas umožňoval i jízdu ve skluzu. Nakonec se ve čtvrtek odjely celkem 4 rozjížďky.
V pátek dopoledne se odjela pouze jedna rozjížďka ve slabém větru. Okolo 9:00 ráno byl vítr ještě okolo 5 m/s. Po 10. hodině, kdy byl vyhlášen start, však vítr utichal stále více. Odpoledne už žádný vítr nepřišel, takže tuto dobu závodníci využili k odpočinku. Večer nám pořádající YC Břeclav Dyje přichystal dobré pohoštění v party stanu. Závodníci si pochutnali na dobré večeři. Zadarmo teklo pivo Zubr a na výběr bylo také bílé a červené víno, takže zábava plynula velmi uvolněně.
V sobotu mělo začít foukat už po 11 hodině, ale čekání na vítr se prodloužilo až k večeru. Foukat začalo již kolem páté. Komisi rozhodčích chvíli trvalo, než zareagovali, ale nakonec se okolo 17:30 podařilo odstartovat první rozjížďku dne. Vítr opět kolísal a už už to vypadalo, že se budeme vracet na břeh, ale v horní části přehrady se už ve skluzu honili formuláři a vítr nakonec dorazil i k nám, takže bylo možné odjet první kolo ve skluzových podmínkách a druhé kolo jsme dopumpovali.
V neděli si na své přišli ti, kteří čekali na silnější vítr a konečně jsme se pořádně svezli. Vítr foukal od 6 do 10 m/s. Odjelo se posledních 5 rozjížděk stylem nonstop (nebo chcete-li back-to-back). Zpočátku byla obloha zatažená, ale později mraky ustupovaly a nakonec se z toho vyklubal krásný surfařský den. Odpoledne toho využili pro trénink také závodníci přijíždějící na MS a podmínky byly přímo vynikající.
Mistrem ČR se nakonec stal Petr Kučera junior. Vicemistrem je Radim Kamenský a bronz získal Jakub Slíva.

 

Vitezove MCR2013

 

V celkovém pořadí zvítězil Patrik Pollak, za ním Petr Kučera jun. a Radim Kamenský.

 

Vitezove MCR2013

 

Výsledky v jednotlivých kategoriích:

Master: 1. Patrik Pollak, 2. Radim Kamenský, 3. Jiří Král
Grand Master: 1. Karol Beránek, 2. Martin Slíva, 3. Josef König
Veteran: 1. Lubomír Mielec, 2. Petr Kučera sen., 3. Ladislav Štrambach
Ženy: 1. Jana Slívová, 2. Martina Hrubá, 3. Dagmar Hrubá

Výsledky

Fotogalerie

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..