Dragon Board Cup 2014

Na Velkém Dářku o víkendu 14.-15.6.2014 pokračovala sezóna dalším závodem s názvem Dragon Board Cup, tentokráte pod taktovkou pořadatelů z Winsurfing Clubu Velké Dářko. Někteří závodníci zůstali na Dářku od předchozího týdne a využili tohoto času k tréninku a rekreaci. V sobotu ráno se na nástupu sešlo celkem 19 závodníků ve třídě Raceboard.

Vítr vypadal dopoledne velice slibně. Foukalo z "díry" ze severozápadu, vítr měl průměrně 7 m/s, v nárazech až 11 m/s. "Čepice" byly nejen na vodě, ale i na hlavách závodníků, protože byl vítr pěkně studený. Podmínky však nevydržely, takže při rozjížďkách síla větru poklesla na 5m/s s občasným zesílením, kdy jsme se mohli svézt ve skluzu. V první sérii se podařilo odjet 3 rozjížďky. Po pauze na oběd se uskutečnily další 3 rozjížďky, přičemž v 5. se jelo stále pod stabilním větrem.
V neděli musela závodní komise přestavět traÅ¥, protože se vítr stočil na sever. Tento vítr se často měnil a prověřil tak schopnost závodníků odhadnout vývoj povětrnostních podmínek. Nakonec se úspěšně odjely další 2 rozjížďky, i když ke konci dost zeslábl.
Na vyhlášení byli za své výkony závodníci odměněni diplomy s vlastním fotem a pěknými cenami ze skla. Je třeba poděkovat všem pořadatelům, kteří s námi přetrpěli nevlídné počasí a ukázali, že lze závody uspořádat i s malým týmem.

Absolutní pořadí:
1. Radim Kamenský
2. Petr Kučera jun.
3. Jiří Král

Celkové výsledky

Fotogalerie

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..