MČR a Česk͝ pohár Nové Mlýny 2015 27.-30.8.2015

Závodní windsurfingová sezóna 2015 se pomalu chýlí ke konci a výsledky mezinárodního mistrovství České republiky jsou již známy! Nebudu Vás dlouho napínat, mistrem ČR ve třídy raceboard se stal po suverénním výkonu na Nových Mlýnech Petr Kučera jun. (CZE 15; TJ Rapid Brno) a ve třídy funboard Jakub Zíma (CZE 777; ČWA).

 

Celkové pořadí RAC: 1. Petr Kučera jun./ 2. Pollak Patrik/ 3. Kamenský Radim

MČR Rac: 1. Petr Kučera jun./2. Radim Kamenský/ 3. Jakub Slíva

Celkové pořadí FUN: 1. Jakub Zíma/ 2. Milan Kir/ 3. Patrik Hrdina

Celkové pořadí RSX: 1. Karel Lavický/ 2. Nikl András/ 3. Sánta Bence

Nové Mlýny nabídly v termínu od 27. do 30. srpna slunné a parné ukončení prázdnin. Kvůli nepříznivé větrné předpovědi na pátek a sobotu se rozhodčí snažil využít čtvrteční vítr, jak jen to šlo, a odjelo se 6 rozjížděk. Následovaly dva dny odpočinku a v neděli se Mlýny ukázaly z druhé stránky a větru bylo chvílemi pro některé závodníky až moc. Celkem závodníci odjeli 10 rozjížděk s různorodými podmínkami, takže si každý přišel na své. Počty domácích závodníků posílili windsurfaři z Polska, Maďarska i Slovenska a v závodním poli se tak potkávalo přes 50 závodníků ze tří závodních tříd. Snad historicky první závod se uskutečnil v ČR pro třídu RSX, kterých se sešlo pět, a nejrychlejší z nich byl náš olympionik Karel Lavický (CZE 130; YC DIM Bezdrev). Titul Mistryně ČR nemohl být udělen kvůli nedostatečnému počtu závodnic, ale přesto bojovaly o umístění tři ženy. Domácím závodnicím nakonec ujela Maďarka Sara Cholnoky (HUN 119).

 

Příští týden se opět na Nových Mlýnech uskuteční pohárový závod "Věstonická Venuše", kde se utkají nejen závodníci třídy raceboard a funboard, ale prvním rokem také naše mladé naděje ze třídy Bic Techno 293

 

Výsledky ZDE

Foto ZDE

Své pocity a zážitky sdílejte na facebooku České windsrufingové asociace.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..