Pohár Rozkoše 21.-22.5.

Pohár Rozkoše byl druhým windsurfingovým pohárem v letošní sezoně. Sobota vypadala vzhledem k bezvětří velmi beznadějně, ale v neděli se přece jen podařilo závod odjet. Vítr byl sice proměnlivý a poryvový, ale všem třem lodním třídám umožnil odjet krásný slunečný závod, který byl precizně odpískán hlavním Rozhodčím Ivanem Žákem a jeho závodní komisí.

První místo z 9 přítomných závodníků ve třídě Funboard patří Milanovi Kirovi CZE – 1 (Identity WS Club Nechra), stříbrný dojel Jakub Zíma CZE – 777 (ČWA) a bronzový Martin Sladký CZE – 4 (ČWA).

Ve třídě Rac patří nekompromisní vítězství Jakubovi Slívovi CZE – 6 (YC Nechranice),  který za sebou nechal dalších 16 soupeřů. Na druhém místě se umístil Martin Potucký SVK – 241 (Slovensko) a na třetím Jiří Král CZE – 31 (Hornická TJ Odra Ostrava).

V juniorské třídě Bic zvítězil stejně jako minulý víkend Petr Čech CZE – 48 (TJ Delfín Jablonec), v celkovém pořadí i v kategorii do 17 let. První místo v kategorii do 15 let a v celkovém pořadí místo druhé obsadil Jonáš Horáček CZE – 41 (TJ Delfín Jablonec). Vítězem kategorie do 13 let a celkově na 3 místě se umístil Adam Nevelöš CZE – 784 (YC SK Štětí). Účastnily se i tři dívky, z nichž nejlepší byla Adéla Rašková CZE – 77, vítězka kategorie do 17 let. Následována byla Nicol Říčanovou CZE – 744 (YC SK Štětí), zároveň zvítězila v kategorii do 13 let. Nela Sadílková CZE – 7 (TJ Delfín Jablonec) vybojovala celkové 3. místo mezi dívkami a 2. v kategorii do 13 let. Z mladých nadějí byl hlavním rozhodčím vyzdvihován výkon Tibora Nevelöše (ročník 2006), kterému předpověděl do budoucna úspěchy i na mezinárodních závodech.

Závodní komise v čele s Ivanem Žákem předvedla profesionální bezchybnou práci v organizaci pohárového závodu na Rozkoši. Velký obdiv a gratulace patří nejmladším závodníkům, za to, jak se poprali se silnými nárazy větru. Sledujte na www.cwa.cz či na facebooku České windsurfingové asociace vývoj pořadí Českého poháru, zejména našich mladých nadějí. Další mládež se stále může k tvořící se třídě přidat!

Za ČWA Martina Hrubá

1 komentář u „Pohár Rozkoše 21.-22.5.“

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..