Věstonická Venuše 14.-15.5 2016

První větrný pohárový závod windsurfingové sezony „Věstonická Venuše“ na Nových Mlýnech je úspěšně za námi. Původní deštivá předpověď se nevyplnila a polojasná obloha s nárazy větru 10 – 12 m/s umožnila odjet pohárový závod, kterého se účastnil i olympionik Karel Lavický. Závodu se účastnilo 20 závodníků lodní třídy Raceboard, 13 třídy Bic Techno a 9 třídy Funboard. Na začátek sezony podmínky nebyly jednoduché a ukázalo se, kdo nepodcenil zimní přípravu :-).

Petr Čech (CZE – 48, TJ Delfín Jablonec), který se stal vítězem třídy Bic Techno, si pochvaloval silnější vítr, ve kterém se mu daří lépe než ve slabším. V jeho závěsu se udržel Jonáš Horáček (CZE – 41, TJ Delfín Jablonec), jediní odjeli všech 8 rozjížděk. Třetí místo obsadil Martin Mikulec (CZE – 50, TJ Rapid Brno). Všem mladým závodníkům třídy Bic patří obdiv za jejich výkony v tak silném větru a poměrně nízké teplotě vzduchu v neděli, kdy mrzly prsty na rukou. S chlapci měřily síly i dvě dívky!

Olympionik Karel Lavický (CZE – 130, YC DIM Bezdrev) ukázal své zkušeností získané ve světe a dojel si pro první místo ve třídě Funboard. Druhé místo patří Martinovi Sladkému (CZE – 4, ČWA) a třetí dojel Jan Skřepek (CZE – 78, TJ Rapid Brno). Nejpočetnější třída tohoto závodu Raceboard má vítěze Petra Kučeru (CZE – 15, TJ Rapid Brno), který suverénně udržel první místo, i přes to, že v jedné rozjížďce utrhl trapézový úvazek a musel dojet „na ruce“. Druhý skončil Jakub Slíva (CZE – 6, YC Nechranice) a třetí Martin Potucký (SVK – 241, Slovensko). V této třídě závodily také dvě ženy. Děkujeme pořádajícímu oddílu a závodní komisi, gratulujeme vítězům i ostatním závodníkům k výkonům a těšíme se na vývoj pořadí nové sezony. Aktuality a fotografie sledujte na facebooku České windsurfingové asociace. Celý závod dokumentovala Kateřina Flámová, těšte se na fotografie.

FOTO

VÝSLEDKY

FACEBOOK

Za ČWA Martina Hrubá (Kdo bude mít zájem o fotografie, budou ke stažení možná již na dalším závodě)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..