Veterán Cup 2016 (Havaj v Brně)

O víkendu 25.-26. června 2016 se na Brněnské přehradě sešlo 19 závodníků ve třídě Raceboard a 5 mladých surferů Bic Techno 293, aby změřili své síly v závodě Veterán Cup, který pořádala TJ Rapid Brno.

V sobotu bylo nádherné jachtařské počasí. Sluníčko opalovalo, čistá voda byla příjemně teplá a jihovýchodní vítr příjemně osvěžoval, takže podmínky byly takřka jako na Havaji. Na vodu se stačilo obléct do trenek a trička a pokud někomu bylo vedro, stačilo skočit z mola a svlažit se. Vítr byl ze začátku poryvový o síle 6-10 m/s. Později odpoledne ještě zesiloval až k cca 15 m/s. V ideálních podmínkách se podařilo uspořádat 6 rozjížděk. Ti, co se krásného počasí nemohli nabažit, se po přehradě proháněli na prkně ještě do večera.

Večer strávili účastníci závodu u grilování, které sponzoroval a vlastnoručně zručně prováděl Roman Hrubý. K občerstvení teklo točené pivo a limonáda (obojí se dobře kombinovalo jako „radler“).

V neděli dopoledne se počasí pokazilo – přišlo bezvětří a déšť. Větru jsme se dočkali až po poledni, kdy se vyjasnilo. Rozfoukal se vítr ze severozápadu o síle 5-7 m/s. V těchto podmínkách se podařilo odjet ještě poslední sedmou rozjížďku. Bicy pak ještě jeli další rozjížďku, které se zájmem přihlíželi ostatní z terasy. Nebyla nouze o zajímavé momenty a zvraty, všichni se dobře bavili a samozřejmě hlasitě povzbuzovali.

V absolutním pořadí Raceboard zvítězil Petr Kučera, druhý byl Radim Kamenský a třetí pozici obsadil domácí Honza Skřepek, který si odskočil z formule a je vidět, že na raceboardu a nejen na něm stále umí. V kategorii veteránů se na 1. místě umístil Petr Vrána, na 2. místě Roman Hrubý a na 3. Ladislav Štrambach. Ve třídě Bic Techno vyhrál Martin Mikulec, stříbrnou příčku obsadil Šimon Skřepek a bronzovou Lukáš Diviš.

Pořadatelé se o účastníky vzorně starali. Za to jim a také sponzorům patří velký dík.

Výsledky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..