Úspěch české výpravy na Supercupu v Maďarsku

10. – 11. června se konal další mezinárodní závod série Supercup, tentokráte v Maďarsku na jezeře Balaton, ve městě Balatonfűzfő. Závodu se účastnilo celkem 34 mladých surfařů ve třídě Bic Techno 293, z toho Češi v hojném počtu 12 závodníků. Ve třídě Raceboard se sešlo 33 závodníků a Formula Windsurfing měla zastoupení 5 surferů.

V sobotu dopoledne foukal silný nárazový vítr, takže se závodní komise rozhodla pustit na vodu pouze raceboardy a formule, protože také hrozilo nebezpečí, že přijde bouřka. S náročnými podmínkami první rozjížďky se vyrovnali jen ti zkušenější. Ve druhé rozjížďce vítr zeslábl, takže dostali šanci jezdci slabých a středních větrů. Odpoledne se pak uskutečnily dvě rozjížďky pro Bic Techno. Raceboardisté měli mezitím pauzu, po které odstartovaly další dvě rozjížďky.

V neděli dopoledne bylo krásné počasí a v první rozjížďce dne převažovaly skluzové podmínky. Ve druhé rozjížďce vítr polevil a měnil směr, což prověřilo schopnosti závodníků rychle reagovat.

Ve třídě Raceboard vedl závodní pole několikanásobný olympionik, Maďar Áron Gádorfalvi, kterého následoval „létající Slovák“ Patrik Pollák. Třetí příčku obsadil Radim Kamenský.

V kategorii nejmladších Bic U13 (do 13 let) se Čechům podařilo obsadit všechny stupně vítězů:

  1. Kristýna Chalupníková
  2. Tibor Nevelöš
  3. Nicol Říčanová

V další kategorii U15 (do 15 let) se dařilo Adamovi Nevelöšovi, který v ní zvítězil.

V kategorii Bic Techno Plus dívky nad 17 let na 3. stupínek dosáhla Adéla Rašková.

Místním organizátorům se opět podařilo uspořádat kvalitní závod. Kromě vítězů, kteří obdrželi medaile a ceny, si v tombole na své přišli i ostatní, kteří měli to štěstí a byli vylosováni. Další Supercup se bude konat na začátku září u nás na Nových Mlýnech a pak se někteří podívají na Balaton znovu. Tentokráte na Mistrovství Evropy ve třídě Raceboard.

Stránka závodu

Výsledky – Excel

Foto: Jan Štěpánek, Pavel Kamenský

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..